Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Novom Marofu

Gradonačelnik se potukao s vojnikom, čeka se odluka HDZ-a: "Kad za to postoje razlozi, sankcioniramo"

Aktualno Galerija Slučaj Jenkač - 1 Slučaj Jenkač - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Jenkač - 2 Slučaj Jenkač - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Jenkač - 3 Slučaj Jenkač - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Jenkač - 4 Slučaj Jenkač - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slučaj Jenkač - 5 Galerija 1/5 >>
Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ovac Siniša Jenkač, potukao se s vojnikom. Njegova stranka priznala je da im ovakvi događaji nanose štetu, ali još nisu objavili hoće li i kakve sankcije pokrenuti protiv Jenkača.

U slučaju nasilnog ponašanja HDZ-ova gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, koji se ovaj vikend potukao sa 52-godišnjim vojnikom, iz stranke stižu osude. Gradonačelnik je nakon incidenta pobjegao i bio nedostupan, pa se naknadno javio u policiju. Vojnik koji je lakše ozlijeđen, u međuvremenu je otpušten iz bolnice.

Hoće li i kakve sankcije HDZ pokrenuti protiv Jenkača još nije poznato. Iz županijske organizacije poručuju da će stranka o tome odlučiti nakon što se istragom sve utvrdi. U HDZ-u priznaju da im ovo šteti.

Pročitajte i ovo Zagrebačka bolnica Rebro Najnovije informacije Legionela u zagrebačkoj bolnici: Umrlo troje zaraženih pacijenata

"Takve situacije uvijek kada se dogode nisu dobre, kada netko od visokih stranačkih dužnosnika bude u takvoj situaciji koja je povezana s fizičkim nasiljem, naravno da se to loše vidi. Radimo uvijek da takve slučajeve označimo i da, kada za to postoje razlozi, da se sankcioniraju", rekao je predsjednik Sabora iz redova HDZ-a Gordan Jandroković.

"Pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda je opasan, pogotovo ako se radi o osobi koja je stručna u korištenju boričakih vještina, to je otegotna okolnost vezana uz ovo djelo", komentirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene