Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPLIT PRIDE

"Hod za ljubav": Povorka ponosa prošla Splitom uz jake snage interventne policije

Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV)
Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Split Pride 2018. (Foto: Šime Vičević) Split Pride 2018. (Foto: Šime Vičević) Foto: Šime Vi?evi? Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV +2 Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/7 >>
Ovogodišnji Pride organizira ujedinjena splitska LGBTIQ scena koja se sastoji od nekoliko udruga i entuzijasta (Bitcherin, Flomaster, queerAnarchive i Rišpet).

Osmi po redu "Split Pride" krenuo je malo poslije 18 sati iz splitskog Đardina, a povorka je Ulicom kralja Tomislava te Marmontovom stigla do Rive, odakle se povorka vraća do bedema Cornaro. Nakon nešto više od pola sata povorka od nekoliko stotina ljudi vratila se u Đardin. 

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević je sa splitskog Pridea izvijestio kako se prema procjenama organizatora u povorci našlo između 200 i 300 ljudi, a Pride je prošao bez većih incidenata. Zabavni program Pridea nastavio se u večernjim satima u Splitu.

Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Šime Vičević uživo iz Splita o splitskom Prideu (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV

Ovogodišnji "Split Pride" održavao se pod motom "Hod za ljubav" te su sudionici nosili višemetarski transparent s tom porukom, a koordinatorica ovogodišnje povorke Nikolina Banić izjavila je novinarima da je to geslo "u korijenu vrijednosti splitskog Pridea".

"U Splitu Pride još izaziva kontroverze, ali mi i dalje zastupamo vrijednosti ljubavi i tolerancije", rekla je Banić. Po njezinim riječima, u povorci je oko 300 sudionika.

Među njima je i predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur, koji je uoči polaska novinarima rekao kako oni tradicionalno i ove godine, kao i na svim dosadašnjim prideovima, "beskompromisno podržavaju ljudska prava LGBT populacije".

Sudionici su nosili transparente s natpisima "I mi smo Hrvati" , "Što južnije to tužnije", "Život počinje izlaskom iz ormara", "Ej mama, pogodi što?", a i transparent na kojem piše "Sviđa mi se Željka Markić, privlači me seksualno".

I ovogodišnji "Pride" osiguravao je velik broj pripadnika interventne policije. (V.P./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene