Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka

Hoće li Boysi uskoro izići iz grčkih zatvora? Roditeljima jedna stvar daje nadu

Aktualno Galerija Josipa Krajinović Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr Boysi u Ateni - 1 Boysi u Ateni - 1 Foto: DNEVNIK.hr Boysi u Ateni - 2 Boysi u Ateni - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Boysi u Ateni - 3 Galerija 1/4 >>
U grčkim zatvorima 102 pripadnika Bad Blue Boysa iščekuju odluku suda o njihovu puštanju na slobodu. Najoptimističnije prognoze za neke od njih govorile su da bi neki mogli iz zatvora već ovaj tjedan.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović nalazi se u Ateni, odakle izvještava o slučaju 102 pripadnika Bad Blue Boysa koji u grčkim zatvorima iščekuju odluku suda o puštanju na slobodu, a prema nekim prognozama neki bi na slobodi mogli biti već ovaj tjedan.

"Odluka se i dalje iščekuje. Kako doznajem, neki od Boysa nadali su se da ih neće ni vraćati u matične zatvore, da će možda i u četvrtak na slobodu, ali su ipak vraćeni tamo gdje su ih smjestili prije nekoliko mjeseci", ispričala je Krajinović.

"Njihove obitelji iščekuju i hoće li se to dogoditi u petak. Kažu mi da im nadu daje i osmijeh na licu odvjetnika i izjave premijera Andreja Plenkovića koji je više puta najavljivao da će iz Grčke ovaj tjedan stići dobre vijesti. Znamo da je Plenković u kontaktu s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom", dodala je.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić - 3 ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV "Kako završiti rat? Gladni ljudi idu u terorizam, a vojska nije dobar instrument": Vojni analitičar o ratu Hamasa i Izraela i stanju u Ukrajini

Reporterka je u četvrtak razgovarala i s odvjetnikom koji zastupa jednog od Boysa. On očekuje da bi sud mogao pustiti one za koje nemaju nikakve dokaze, a spomenuo je rok od 15 dana za odluku suda o ukidanju istražnog zatvora. Nakon što im je taj prijedlog obrane stigao na stol, taj je rok već prošao za neke, stoga su i nade velike.

"Teško je očekivati da će svi na slobodu. To ovisi o dokazima koje imaju protiv nekih od njih i o ranijoj osuđivanosti. Oni koje sud odluči pustiti na slobodu mogu očekivati da će to biti vjerojatno uz mjere opreza i jamčevine, a znamo da je takvo nešto Vlada predlagala grčkim vlastima, kao garanciju da će se provoditi mjere opreza. Ako i kad ih puste van, prvo će se trebati razdužiti iz zatvora, a onda je pitanje hoće li sami organizirano natrag u Hrvatsku ili će im i u tome pomoći hrvatsko veleposlanstvo", rekla je Krajinović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene