Vesna Pusić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Vesna Pusić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

HNS-ovac Igor Kolman oglasio se u vezi poslovanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova u mandatu Vesne Pusić i poručio kako je sve u skladu sa zakonom.


Nakon jučerašnjeg pojavljivanja Vesna Pusić u izbornim razgovorima u kojima se našla s predstavnikom HDZ-a, Mirom Kovačem, oglasio se HNS sa izjavom vezanom uz poslovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova u mandatu Vesne Pusić.

'Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade“, rekao je u izjavi medijima HNS-ov Igor Kolman.

'Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je“, poručio je Kolman.