Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gospodarska poltika Zagreba pred krahom'

HNS iznio svoju viziju upravljanja poduzećima u vlasništvu Grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je, na današnjoj konferenciji za novinare, predstavio svoju viziju upravljanja poduzećima u vlasništvu Grada Zagreba, dok su Zagrebački holding nazvali 'društvom bez smisla' i 'potpunim promašajem'.

Po riječima gospodarskog stratega HNS-a Dragana Kovačevića, postojeći je način upravljanja donio povećanje cijena komunalnih usluga, bez jasne vizije o poboljšanju kvalitete usluga. U okviru svog programa restrukturiranja, HNS-ovci predlažu monistički tip upravljanja društvom, te strateško upravljanje imovinom novonastalog gradsko-komunalnog gospodarstva.

U tom smislu, kako je rečeno, trebalo bi na periferiji grada izgraditi manji velesajam i kongresni centar, privatizirati Gradske ljekarne i AGM, remizu preseliti na periferiju, te angažirati sve resurse u dobivanju novih poslova koji nisu vezani samo za Grad.

'Gospodarska politika Zagreba je pred krahom'

Na čelu novog Gradsko-komunalnog gospodarstva d.o.o. bila bi uprava sa maksimalno 11 članova, a strateške bi im funkcije bile planiranje i kontroling, upravljanje financijama, te tehničko-tehnološko upravljanje. U financiranju projekata koje predlaže HNS trebalo bi se okrenuti predpristupnim i pristupnim fondovima EU.

Trenutna gospodarska politika Grada postala je trgovačko-skladišna ekonomija, kojoj je glavni cilj poljoprivredno zemljište pretvoriti u profitabilno, te ga prodati po visokoj cijeni, ustvrdio je Kovačević.

Po njegovoj ocjeni, gospodarska politika Zagreba je pred krahom, pa stoga on kao glavnu antirecesijsku mjeru u Gradu predlaže promjenu postojeće uprave i načina upravljanja Gradom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene