Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imaju nove stranice

HGSS upozorava na tri jezika: ''Pratite naše preporuke da se ne upoznajemo u životno ugrožavajućim okolnostima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja redizajnirala je svoju mrežnu stranicu www.hgss.hr pa odsad svi ljubitelji prirode, na čak tri jezika - hrvatskom, engleskom i njemačkom - mogu pronaći preporuke za sigurnost te najnovije informacije i događaje iz HGSS-ovih stanica i komisija.

Također, mogu se pregledavati fotografije i videosadržaj te pročitati savjeti i doživljaji iskusnih spasiteljica i spasitelja.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

"Budući da je HGSS često bio prvi u donošenju mnogih tehnoloških inovacija na područje Lijepe Naše, poput prve reanimacije vanjskim defibrilatorom, htjeli smo i ovaj dio naše službe dovesti na najbolju moguću razinu. Vjerujem kako će nova stranica olakšati pronalazak svih informacija i savjeta, kako građanima, tako i našim članovima", istaknuo je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić.

Za zahtjevnije izlete u prirodu treba pratiti preporuke HGSS-a

Apelirao je na sve koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate HGSS-ovim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bi morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima.

HGSS tijekom cijele godine obilježava 70. obljetnicu osnutka i ističe da građane, osim moderne mrežne stranice, na jesen očekuju interaktivne prezentacije mnogih aktivnosti HGSS-a u različitim dijelovima Hrvatske.

HGSS je nacionalna i dobrovoljna udruga koja broji više od tisuću visokomotiviranih volontera koji svakodnevno pomažu i tragaju za unesrećenim osobama, a svake godine ima i više od tisuću akcija spašavanja.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene