Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZADNJA GRADSKA SKUPŠTINA

Herman o prijedlogu plaćanja struje građanima pogođenim potresom: ''Nismo protiv bilo kojih odluka koje idu u korist našim sugrađanima, ali...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) u utorak je, za održavanja vjerojatno zadnje sjednice Skupštine u ovom sazivu, rekao da je vrlo zadovoljan sjednicama koje je vodio jer vjeruje da je uspostavio dobar kontakt i suradnju s klubovima većine i oporbe.

"Zapravo, za svoj mandat mogu reći samo da je bio, po mom mišljenju, vrlo korektan i vrlo kvalitetan", rekao je Herman novinarima u stanci 40. sjednice Gradske skupštine.

Istaknuo je da je uvijek moglo biti bolje, ali misli kako je najvažnije da se trudio biti uključiv, pa su tako na prošloj sjednici oporbene točke bile vrlo visoko na dnevnom redu jer je smatrao da su od iznimne važnosti za kvalitetu života Zagrepčana.

"Konačno mogu reći - ako ovo sjednica prođe u miru, ako ova sjednica bude i posljednja, a izgleda da će biti - da sam vrlo zadovoljan", poručio je Herman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve više zemalja odustaje od cijepljenja Šefica EMA-e o cjepivu AstraZenece: "Koristi su veće od rizika. Moramo još sve proučiti, rezultate istrage ćemo objaviti u četvrtak"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko ga nije vidio 17 dana Nestao predsjednik koji je "molitvom odagnao koronu", oporba misli da je zaražen: "Recite ljudima istinu"

Obnova Zagreba prvi izazov novog saziva Skupštine

Ocijenio je da će izazov u sljedećem sazivu Skupštine na prvom mjestu biti obnova Zagreba nakon potresa koja je, kaže, rak-rana i osnovna tema "kako ove naše predizborne kampanje, tako i idućeg saziva Gradske skupštine".

Kao izazov novog saziva vidi i financijsku konsolidaciju grada, što učinkovitije povlačenje EU novca te rješavanje prometnih i problema s otpadom.

Herman je istaknuo kako u Klubu gradskih zastupnika HDZ-a smatraju da ova sjednica, s obzirom da je posljednja u ovom mandatu, "treba proteći što brže, da moramo biti što učinkovitiji".

Na pitanje hoće li HDZ podržati prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika da se u idućih 60 dana obustavi zapošljavanje u Gradu i Zagrebačkom holdingu kako ne bi došlo do dodatnih zapošljavanja pred izbore, rekao je da će tijekom dana Klubu razmotriti taj prijedlog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pao interes Koprivničko-križevački Stožer odustao od odgode cijepljenja, sutra će AstraZenecom ipak cijepiti one koji žele

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Naručili dodatne doze Pfizera Plenković: "Nismo dobili nikakve dokaze da zaustavimo cijepljenje AstraZenecom. Koristi su veće nego rizici"

HDZ će razmotriti prijedlog o plaćanju struje za stradale u potresu

Novinare je zanimao i stav Kluba HDZ-a vezano za prijedlog plaćanja računa za struju zagrebačkim obiteljima koje, nakon što su im domovi stradali u potresu, žive u stambenim kontejnerima.

To je, naime, prvotno bio prijedlog Kluba SDP-a, ali je na prošloj sjednici Skupštine većinom glasova odbijen, a sada ga predlaže Pavičić Vukičević s obrazloženjem da iz Vlade nisu dobili nikakav odgovor.

Herman je podsjetio da su zastupnici HDZ-a na prošloj sjednici odbili taj prijedlog SDP-a te najavio da će danas razmotriti prijedlog obnašateljice dužnosti gradonačelnika da vide o čemu se tu točno radi.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare u Mostaru želi u bih zatvor Osuđeni Mamić udario po sucima, pozvao DORH i USKOK da ga ispitaju: "Osobno sam ih podmićivao, davao sam novac i skupocjene satove"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje je zabrinjavajuće Hercegovina na korak do lockdowna: "Mladi iz Hrvatske dolaze nam na lude provode vikendima"

"Već je jedanput ta točka odbijena, jasno da nismo protiv bilo kojih odluka koje idu u korist našim sugrađanima, ali moramo točno vidjeti o čemu se ovdje radi. U svakom slučaju, korist građana grada Zagreba nam je na prvom mjestu i jasno da ćemo glasovati onako kako smatramo da će donesti dobro našim sugrađanima", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene