Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć poplavljenima

HEP poplavljenim područjima županjske Posavine donirao oko šest milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'HEP je u ovoj katastrofi pokazao koliko je društveno odgovorna tvrtka i kako se kvalitetno radi. Izuzetno sam zadovoljan reakcijom i poslovima koje je HEP odradio u poplavljenim dijelovima županjske Posavine', istakao je ministar Ivan Vrdoljak.

Sukladno danas potpisanom sporazumu u Gunji vlasnici poplavljenih kuća na području istočne Slavonije biti će oslobođeni plaćanja troškova za električnu energiju nastalih do kraja rujna ove godine.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje

Isto tako HEP će podmiriti i troškove za električnu energiju za potrebe kontejnerskih naselja u kojima su smješteni stanovnici stradali u poplavi. Ministar gospodarstva u Vladi RH Ivan Vrdoljak pojasnio je da će za pokrivanje troškova utrošene električne energije HEP podmiriti troškove od 2,2 milijuna kuna čemu treba dodati i okolo milijun kuna nastalih korištenjem električne energije u kontejnerskim naseljima.

'HEP je u ovoj katastrofi pokazao koliko je društveno odgovorna tvrtka i kako se kvalitetno radi. Izuzetno sam zadovoljan reakcijom i poslovima koje je HEP odradio u poplavljenim dijelovima županjske Posavine', istakao je Vrdoljak podsjećajući i na uplaćenih milijun kuna na račun Crvenoga križa odmah na početku katastrofe. Sudjelovali su i u i obnovi dječjih igrališta...

'S danas ugovorenim donacijama ukupna financijska pomoć HEP-a stanovništvu na poplavljenim područjima istočne Slavonije iznosi više od šest milijuna kuna', rekao je Vrdoljak. Podsjetio je i na značajne štete koje je HEP imao na poplavljenim područjima kada je bez napona ostalo 110 kilometara električne mreže i više od 3000 mjernih mjesta. Procjenjuje se da je GHEP ODS pretrpio štetu od oko 12 milijuna kuna. Sva niskonaponska mreža uključena je do 7. srpnja tako da trenutačno, u odnosu na stanje prije poplave, nije priključeno svega 350 kupaca. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene