Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dogovora u radu Saboru

HDZ 'vuče' na jednu, oporba na drugu stranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema dogovora vladajućih i oporbe o daljnjem funkcioniranju rada Sabora

HDZ ne uzmiče od svojeg stava da se sve točke dnevnog reda, pa i nove koje će Vlada Saboru uputiti sutra, rasprave i glasuju do 28.10. te da se tada raspusti Sabor pred izbore.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Prosvjed - 2 Odjeci prosvjeda Vladajući se rugaju lijevoj oporbi: "Ti ljudi kao da žive u svemiru, da nije žalosno bilo bi smiješno"

Kukuriku koalicija ali i Milorad Pupovac ne pristaju na to. Ne vide razloge da se raspravljaju, kako kažu, manje bitni zakoni i tako gubi vrijeme. I dalje su spremni glasovati o šest europskih zakona te odlukama o raspuštanju i privremenom financiranju.

Vesna Pusić nakon sastanka koordinacije stranaka jasno je rekla kako više u Sabor osim za spomenute odluke neće ulaziti jer bi ulaženje i izlaženje i rasprave ispod razine pristojnosti dodatno narušile dignitet Sabora.

Istog je mišljenja i Milanka Opačić i Milorad Pupovac koji tvrdi kako nije HDZ-u svoju nazočnost na sjednicama uvjetovao raspravom o Zakonu o dvostrukom pravu glasa manjina.To je, kazao je Pupovac važan zakon, ali je svjestan da u ovom trenutku o njemu raspravljati nema smisla. HDZ uvjerava kako oni kvorum i većinu imaju. Andrija Hebrang uvjerava kako Sabor može funkcionirati najnormalnije.

Jutros se klub zastupnika sastao i s predsjednicom stranke i Vlade Jadrankom Kosor. Ona je pak poručila kako HDZ ima većinu kao i kvorum te da će svi zakoni biti raspravljeni i izglasani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene