Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ:

'Varga i Milanović koriste svaki način da novac građana namijenjen liječenju upotrijebe za svoje užitke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić poručio je da je potez ministra Siniše Varge nedopustiv. Podsjetimo, on je iskoristio službeni automobil za odlazak na skijanje.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić ustvrdio je u ponedjeljak da je ponašanje ministra zdravlja Siniše Varge, koji je koristio službeni automobil i vozača za odlazak na skijanje, nedopustivo s obzirom na katastrofalnu situaciju u hrvatskom zdravstvu i neprimjereno trenutku u kojemu živi hrvatski narod.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

'Radi se o tome da, po samom priznanju ministra zdravlja, hrvatski bolnički sustav duguje više do 1,2 milijarde kuna. Radi se o tome da imate ljude koji, ovisno o terapiji skupim lijekovima, ne mogu platiti razliku u cijeni, te da je zdravstveni sustav pred kolapsom', rekao je Ćorušić na konferenciji za novinare.

Istodobno, kaže Ćorušić, Varga i njegov nalogodavac premijer Zoran Milanović 'koriste svaki način da novac hrvatskih građana namijenjen liječenju upotrijebe za svoje materijalne i hedonističke užitke, pa i za kampanju Ive Josipovića'.

Milanović: Imam osjećaj da je Varga krivo procijenio gdje je granica

Kako drugačije povezati činjenicu da Varga, dok je bio direktor HZZO-a i sada kao ministar, vrlo često koristi PR usluge Rizol medija grupe, koja vodi i Josipovićevu predsjedničku kampanju, rekao je.

Ćorušić ističe da je Vargino putovanje na skijanje pitanje morala i etike u obnašanju javne dužnosti te nije sukladno demokratskim uzusima koji bi trebali vladati u Hrvatskoj.

'Bilo bi normalno da predsjednik Vlade reagira na to ali, koliko znam, oni su prijatelji i to ne očekujem. Da sam na Varginu mjestu podnio bih ostavku', kazao je.

'Javnosti dosta promašaja ministra zdravlja'

Ćorušić vjeruje da je hrvatskoj javnosti dosta promašaja aktualnog ministra zdravlja - od neuspjelog masterplana bolnica do redizajna bolničke mreže, te od nepotrebnog spajanja pojedinih bolnica do stvaranje troškova. Stoga je vrijeme, poručio je, da Varga i garnitura na vlasti, ako imaju morala i odgovornosti prema hrvatskom narodu, podnesu ostavke i odu s vlasti.

'Imamo sreću što Varga nema službeni avion'

Člana HDZ-ova Odbora za zdravstvo Pavo Kostopeč izračunao je da održavanje ministrova službenog automobila stoji godišnje 96.000 kuna, što je 8.000 kuna mjesečno, odnosno 270 kuna dnevno.

S druge stranke, HZZO ultrazvuk (UZV) srca plaća 156 kuna, a UZV dojke 80 kuna, pa je za godišnju cijenu održavanja Vargina službenog automobila 615 pacijenata ostalo bez te važne pretrage srca, a 1.200 žena bez UZV-a dojke, kazao je Kostopeč.

Siguran je da zakonavac nije predvidio 24-satno korištenje službenog automobila u privatne svrhe nego 'na dobrobit i na žrtvu hrvatskih građana'.

To dovoljno govori o Varginoj vjerodostojnosti, kazao je, jer u njegovih pet mjeseci na vlasti može se nabrojati više afera nego mjeseci, pa bi Vargini nadređeni trebali povući odgovarajuće poteze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene