Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Pelješkom mostu

HDZ: 'Restoranska koalicija' prijetnja nad hrvatskim jugom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić, predsjednica HDZ-a Grada Dubrovnika Dubravka Šuica i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas su na konferenciji za novinare reagirali na jučerašnje izjave čelnika Kukuriku koalicije vezano za gradnju Pelješkog mosta.

Frano Matušić rekao je da je jučerašnja prijetnja 'restoranske koalicije' kako će biti zaustavljena dva kapitalna projekta na hrvatskom jugu ukoliko oni dođu na vlast - izgradnja mosta Pelješac i nastavka izgradnje autoceste do Dubrovnika, prijetnja koja se nadvila nad hrvatskim jugom.

'Kosternirani smo, kao i brojni građani koji nas zovu, nakon što su izrečene ove tvrdnje budući da su lokalni dužnosnici stranaka 'kukuriku koalicije' zagovarali izlazak hrvatskog juga iz prometne izolacije', dodao je.

'Pelješki most nije nerealan projekt već projekt koji se realizira. Nažalost, zbog recesije u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, most se počeo financirati usporenim modelom. Do sada je potrošeno preko 200 milijuna kuna za izgradnju mosta Pelješac. Vidi se i na jednoj i na drugoj obali koliko je napravljeno. Pronađena je i nova financijska konstrukcija što pozdravljamo, a u ovoj je godini predviđeno 100 milijuna kuna za Pelješki most', naglasio je saborski zastupnik HDZ-a Matušić.

Također je rekao kako HDZ ne želi postupati kao što je postupao Radimir Čačić, čije bi tvrtke započinjale radove na nekim objektima u Hrvatskoj pa ih ne bi završile, za što je najbolji primjer neizgrađeni Dom umirovljenika u Dubrovniku.

Bilo bi dobro da oni ljudi koji govore o Pelješkom mostu i kako on ne treba, dođu automobilom do Dubrovnika i prođu kroz Neum gdje su neki dan bile kolone duge osam kilometara, rekao je Matušić, zapitavši kako će tek biti u trenutku kada Hrvatska stupi u šengenski režim?

Kada je autocesta u pitanju Matušić je naglasio da je 2003. tadašnja vladajuća koalicija iz planova izbrisala autocestu od Splita prema Dubrovniku, što je HDZ, kada je došao na vlast, vratio u planove.

Župan dubrovako-neretvanske županije Nikola Dobroslavić poručio je čelnicima 'kukuriku kolicije' ako već ne mogu pomoći, neka ne odmažu hrvatskom jugu, koji se nalazi u prometnoj izolaciji.

U Dubrovnik se sada dolazi preko četiri carinske i četiri policijske kontrole, što je za sve naše građane katastrofa, posebice za turizam. Uvođenjem šengena situacija će biti još gora jer će granica na Neumu biti vanjska granica EU. I autocesta i Pelješki most su nam potrebni, a komentari protiv izgradnje mosta vrijeđaju građane i zdravi razum, naglasio je župan Dobroslavić .

I saborska zastupnica i predsjednica dubrovačkoga gradskog HDZ-a Dubravka Šuica istaknula je važnost tih projekata.

'Lako je iz zagrebačkih fotelja komentirati neisplativost mosta i autoceste jer onaj tko nije umjesto u Dubrovnik sletio u Split ili čekao u Neumu nekoliko sati, taj ne shvaća što znači povezivanje hrvatskih teritorija', kazala je Šuica. (Hina)

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene