Obavijesti Video Pretražite Navigacija
urnebesno

Međimurski HDZ slučajno novinarima poslao šalabahter za presicu: "Kupujemo 12 Rafaela"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurski HDZ greškom je u utorak novinarima poslao svoj šalabahter za presicu, a greške, iako urnebesne, napravili su i u tekstu.

Napisali su da Hrvatska kupuje "12 Rafaela". Iako zvuči kao da ćemo se počastiti slasticom s okusom kokosa, vjerojatno se radi o tipfeleru jer se borbeni avioni koje će država kupiti zovu Rafali.

"Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni", piše na šalabahteru HDZ-ovaca, javlja portal regionalni.com, koji je izdvojio dijelove priopćenja.

U pripremi za obraćanje medijima piše i kako govoriti o kojoj temi te uputa da se uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac ne spominje, osim ako novinari ne pitaju za nju.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader - 2 Potvrdio prvostupanjsku presudu Vrhovni sud oslobodio Sanadera za aferu HEP-Dioki: ''Utvrđeno je da je nastupila zastara kaznenog progona''

"KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i nasrtali na neovisan rad institucija…)", piše u HDZ-ovim uputama.

Osvrnuli su se i na pandemiju.

"Vlada je pokazala što je snaga države. Nema drugih aktera, nema te organizacije koja će nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve situacije", tvrdi međimurski HDZ, koji nije propustio bocnuti i predsjednika Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković STATUS GABRIJELE ŽALAC U MIROVANJU Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje"

"Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike", poručuju međimurski HDZ-ovci predsjedniku države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene