Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ je u 2008. godini, uz nabavu blindiranog BMW-a, potrošio dodatnih 120 tisuća eura na nabavu još šest osobnih vozila i jednog kombija, otkriva to najnovije izvješće Državne revizije o poslovanju političkih stranaka u 2008. godini.


Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je da je stranka po principu 'staro za novo' zamijenila dotrajale automobile, piše Novi list. Po revizorskom izvješću vozni park HDZ.-a 2008. godine bio je vrijedan 5,2 milijarde kuna, a vladajuća stranka još je 1,5 milijuna kuna potrošila na namještaj i uredsku opremu i dodatni milijun na opremanje poslovnih objekata.

Vezani članci Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna" Slika nije dostupna I TO JE MOGUĆE Stranke bi mogle ostati bez ijedne lipe iz državnog proračuna

Revizorsko izvješće otkriva niz zanimljivih detalja o tome na što stranke troše novac koji im najvećim dijelom stiže iz državnog i lokalnog proračuna, navodi Novi list.  Tako se vidi da HSS skupo plaća Friščićev stan dok istovremeno nije podmirio račune prema dobavljačima namještaja za uređenje stranačke središnjice.

SDP ne štedi na analizi medija

Iako SDP-ovci ne drže kao HDZ do voznog parka, oni ne štede novac na analizu medija, istraživanja javnog mijenja i političke savjetnike. Tako je SDP u 2008. godini na istraživanje javnog mijenja potrošio 1,9 milijuna  kuna te još 856 tisuća kuna za savjetovanje u odnosima s javnošću. Nakon prošlogodišnji javnih prozivki zbog financijske rastrošnosti, stranke su protekle godine ipak poslovale urednije. U blagajne parlamentarnih stranaka 2008. godine se slilo se više od 114 milijuna kuna, od čega čak 88 millijuna iz državnog i lokalnog proračuna.