Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U godini štednje

HDZ kupovao aute, SDP za ankete dao 2,3 milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je u 2008. godini, uz nabavu blindiranog BMW-a, potrošio dodatnih 120 tisuća eura na nabavu još šest osobnih vozila i jednog kombija, otkriva to najnovije izvješće Državne revizije o poslovanju političkih stranaka u 2008. godini.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je da je stranka po principu 'staro za novo' zamijenila dotrajale automobile, piše Novi list. Po revizorskom izvješću vozni park HDZ.-a 2008. godine bio je vrijedan 5,2 milijarde kuna, a vladajuća stranka još je 1,5 milijuna kuna potrošila na namještaj i uredsku opremu i dodatni milijun na opremanje poslovnih objekata.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Revizorsko izvješće otkriva niz zanimljivih detalja o tome na što stranke troše novac koji im najvećim dijelom stiže iz državnog i lokalnog proračuna, navodi Novi list.  Tako se vidi da HSS skupo plaća Friščićev stan dok istovremeno nije podmirio račune prema dobavljačima namještaja za uređenje stranačke središnjice.

SDP ne štedi na analizi medija

Iako SDP-ovci ne drže kao HDZ do voznog parka, oni ne štede novac na analizu medija, istraživanja javnog mijenja i političke savjetnike. Tako je SDP u 2008. godini na istraživanje javnog mijenja potrošio 1,9 milijuna  kuna te još 856 tisuća kuna za savjetovanje u odnosima s javnošću. Nakon prošlogodišnji javnih prozivki zbog financijske rastrošnosti, stranke su protekle godine ipak poslovale urednije. U blagajne parlamentarnih stranaka 2008. godine se slilo se više od 114 milijuna kuna, od čega čak 88 millijuna iz državnog i lokalnog proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene