Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREME ZA PRESLAGIVANJE

HDZ bi suradnju, Beljak odmahuje rukom: HSS je opozicija, sve ostalo bi bila prevara birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Mosta, Hrvoje Runtić prijavio je da su ga iz HDZ-a pokušali podmititi, kako bi u saboru glasovao protiv smjene ministra financija. HDZ optužbe odbacuje i traži od mjerodavnih institucija da istraže slučaj. Istodobno, u pokušaju okupljanja parlamentarne većine sve otvorenije koketiraju i s HSS-om.

Hrvoje Runtić opet u policiji, ovaj put s prijavom protiv HDZ-ovca iz Vinkovaca, Dragutina Veselčića. Tvrdi da su ga pokušali podmititi u zamjenu za podršku HDZ-u u saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turbulentno političko razdoblje Ni nakon rekonstrukcije Vlade ništa još nije gotovo: Evo još pitanja na koja ne znamo odgovore Slika nije dostupna KRIZA U HRVATSKOJ Dan koji je uzdrmao Vladu: Hladnokrvno razrješenje ministara i još 9 važnih događaja

"Meni je poručeno da glasam za povjerenje Zdravku Mariću, a u slučaju opoziva predsjednika Sabora da mogu biti protiv opoziva", rekao je Runtić novinarima. Obećan mu je kaže oprost svih dugova, posao za suprugu i zaborav spora oko sumnjivih donacija sa Živim zidom, zbog kojeg je ranije bio na Uskoku. Dokaze za posljednji slučaj nije predočio.

"Ovakve ponude, ni u stvarnosti ni u kriminalističkim serijama, se ne donose na A4 papiru", kaže Runtić.

Veselčić sve optužbe odbacuje i najavljuje kaznenu prijavu protiv Runtića.

I HDZ se oglasio priopćenjem. "Nakon uvreda i kleveta na niz naših dužnosnika te u nedostatku bilo kakvih argumenata i dokaza, današnje objede na račun HDZ-a samo su nastavak prljave kampanje koju vodi Most", kaže se, među ostalim, u priopćenju HDZ-a.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja brani Runtića. "Očito je da su arhitekti ovog štićenja kriminala u Agrokoru shvatili da su se zaletjeli, da je premijer Plenković napravio potez koji nije smio napraviti, da je destabilizirao Vladu, a da nema dovoljnu većinu", kaže Grmoja.

U tome bitan opet postaje HSS. Krešo Beljak je u Virovitici snimljen u razgovoru s HDZ-ovim Josipom Đakićem i ministrom Tomislavom Tolušićem

Beljaka na suradnju javno poziva i premijer i drugi HDZ-ovci. "HSS je naša srodna stranka, koja je s nama u europskim pučanima i mislim da je ta suradnja, kao što je kod nas u županiji, bila moguća i u državi", kaže Đakić. 

Beljak priznaje kontakt s premijerom, ali kaže da je tako nešto u ovom trenutku neprihvatljivo za HSS. " Mi imamo svoje partnere, opozicijska smo stranka i sve ostalo bi bila, na neki način, prevara birača", kaže Beljak.

HDZ-ov plan je idući tjedan smijeniti Božu Petrova i izabrati Gordana Jandrokovića, pa bi preslagivanje moglo i pričekati. Ili će Hrvatska na još jedne prijevremene parlamentarne izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene