Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza Vlade

Drago Veselčić demantira da je pokušao potkupiti Hrvoja Runtića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Veselčić iz Vinkovaca kojeg je Hrvoje Runtić optužio za potkupljivanje poslao je priopćenje u kojem demantira Runtićeva navode.

Priopćenje koje je Veselčić poslao meidjima prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

''U cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti te zaštite moje privatnosti, ugleda i časti, a u povodu teških kleveta koje su na moj račun iznijeli saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić i predsjednik Mosta Božo Petrov, dajem sljedeće priopćenje.

Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji - još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga.

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u 'pokušaju podmićivanja' dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me g. Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji „pokušaj podmićivanja“, najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti'', stoji u priopćenju kojeg je potpisao Drago Veselčić.

Podsjetimo, čelnik Mosta Božo Petrov i njegov stranački kolega Nikola Grmoja danas su izjavili da su zastupniku iz njihova Kluba obećavali ''da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje Vladi Andreja Plenkovića''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene