Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haški tribunal potroši oko 3 800 eura na liječenje stanovnika zatvora tijekom njihova pritvora koji u prosjeku traje 1 346 dana.


Prosjek starosti zatvorenika u haškog tribunalu veći je gotovo dvostruko od prosjeka u nacionalnim zatvorima u svijetu i iznosi 57.4 godine, piše Mondo. Dodaje kako je čak 78 posto haških zatvorenika prema standardima suda predebelo. Glasnogovornica tribunala Nerma Jelačić izjavio je kako je prosjek starosti zatvorenika u Australiji 35, u Škotskoj 30 godina.

Vezani članci Slika nije dostupna SKINUTA OZNAKA TAJNO - Zatvorenici izlaze sa stravičnim pričama o mučenju Slika nije dostupna SNALAŽLJIVI I IZA REŠETAKA Ovi su bjegovi iz zatvora ušli u povijest

Prema podacima Tribunala, 66 posto zatvorenika boluje od srčanih tegoba, njih 34 posto ima problema s kičmom, a predebelo je čak njih 78 posto. Glasnogovornica tribunala je naglasila kako si zatvorenici imaju adekvatnu medicinsku njegu te se o njihovom zdravlju, ukoliko je to potrebno, brinu i posebno angažirani specijalisti.