Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po standardima suda

Haški zatvorenici predebeli, stari i bolesni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški tribunal potroši oko 3 800 eura na liječenje stanovnika zatvora tijekom njihova pritvora koji u prosjeku traje 1 346 dana.

Prosjek starosti zatvorenika u haškog tribunalu veći je gotovo dvostruko od prosjeka u nacionalnim zatvorima u svijetu i iznosi 57.4 godine, piše Mondo. Dodaje kako je čak 78 posto haških zatvorenika prema standardima suda predebelo. Glasnogovornica tribunala Nerma Jelačić izjavio je kako je prosjek starosti zatvorenika u Australiji 35, u Škotskoj 30 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija prenatrpani zatvori Zbog nedostatka mjesta u ćelijama puštat će i deportirati strane zatvorenike Ilustracija drama u otočnoj državi Osuđeni kriminalci neće u zatvor? "Prenatrpani su i postali su leglo za više kriminala"

Prema podacima Tribunala, 66 posto zatvorenika boluje od srčanih tegoba, njih 34 posto ima problema s kičmom, a predebelo je čak njih 78 posto. Glasnogovornica tribunala je naglasila kako si zatvorenici imaju adekvatnu medicinsku njegu te se o njihovom zdravlju, ukoliko je to potrebno, brinu i posebno angažirani specijalisti.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene