Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

HAK: Bura otežava promet na Jadranskoj magistrali, budite oprezni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Od 6,25 autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorene su za sav promet. Kolnici su vlažni i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pročitajte i ovo Zvjezdana Horvat Problemi u prometu Vozači oprez! Kraj produženog vikenda donosi gužve i kolone: Posebno upozorenje upućeno motociklistima Ilustracija Prometna prognoza Planirate nekamo za produženi vikend? Gužve su posvuda, evo što vas čeka na cestama

Za sav promet zbog radova je zatvorena državna cesta Gračac-Knin (DC1) na dionicama Sučević-Otrić te Prevjes-Kravlja Draga. Mogući obilasci: autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok - čvor Pirovac - DC59 - Kistanje - Knin ili državnim cestama: DC1 - Gračac - Obrovac - Benkovac - Kistanje - Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).

Od 19. listopada radovi su i na dionici Prevjes-Kravlja Draga; DC75 na dionicama Vodnjan – Pula i Tar - Lanterna; DC46 Đakovo-Budrovci; DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC502 Smilčić-Pridraga. Radovi su na autocestama: A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od okotri kilometra vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog); na dionici Istarskog ipsilona tunel Učka-Vranja između tunela Zrinšćak I i Zrinšćak II (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je prolazak vozilima čija širina prelazi tri metra).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 Točak-Hrvatski Blagaj; DC8 GP Pasjak-Rupa; DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; Jadranska magistrala (DC8) u mjestu Murvica Gornja i na čvoru Meterize, DC27 na mostu Obrovac; DC29 u mjestu Novi Golubovec; DC49 u mjestu Dragovci (svakodnevno od 7 do 17 sati); DC66 u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljubošina.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t. Na izlazu Bajakovo čeka se tri sata. U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Drvenik-Sućuraj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene