Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haaški je sud odbacio zahtjev obrane dvojice hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača za odbacivanjem tužiteljskih odgovora na žalbu dvojice hrvatskih generala na prvostupanjsku presudu zbog povrede odluka o duljini podnesaka ali je u interesu pravde dozvolio da njihovi odgovori na tužiteljski podnesak budu dulji.


Tužiteljski odgovor na žalbu obrane u skladu je s odlukama o duljini podnesaka, stoji u odluci žalbenoga suca Theodora Merona koji je u svjetlu duljih odgovora tužitelja na žalbu ocijenio da bi bilo u interesu pravde dati Gotovini i Markaču mogućnost pisanja duljih odgovora na tužitelja te je svakoj obrani odobrio dodatnih šest tisuća riječi.

Gotovinina obrana obratila se u utorak žalbenom vijeću smatrajući da tužiteljski podnesci premašuju dozvoljeni broj riječi od 50 tisuća za daljnih gotovo 30 tisuća riječi.Tužiteljstvo je svoje odgovore na žalbe generala Gotovine i Markača podnijelo u povjerljivom obliku posljednjeg dana roka 12. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje. Haaški sud zakazao je statusnu konferenciju u predmetu Gotovina-Markač za 29. rujna. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Markačeva obrana ne želi 'prijatelje suda' Slika nije dostupna Mikuličić: Žalba je gotova, predajemo ju u ponedjeljak
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju