Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje generalima

Haag odbacio zahtjev obrane Gotovine i Markača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haaški je sud odbacio zahtjev obrane dvojice hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača za odbacivanjem tužiteljskih odgovora na žalbu dvojice hrvatskih generala na prvostupanjsku presudu zbog povrede odluka o duljini podnesaka ali je u interesu pravde dozvolio da njihovi odgovori na tužiteljski podnesak budu dulji.

Tužiteljski odgovor na žalbu obrane u skladu je s odlukama o duljini podnesaka, stoji u odluci žalbenoga suca Theodora Merona koji je u svjetlu duljih odgovora tužitelja na žalbu ocijenio da bi bilo u interesu pravde dati Gotovini i Markaču mogućnost pisanja duljih odgovora na tužitelja te je svakoj obrani odobrio dodatnih šest tisuća riječi.

Gotovinina obrana obratila se u utorak žalbenom vijeću smatrajući da tužiteljski podnesci premašuju dozvoljeni broj riječi od 50 tisuća za daljnih gotovo 30 tisuća riječi.Tužiteljstvo je svoje odgovore na žalbe generala Gotovine i Markača podnijelo u povjerljivom obliku posljednjeg dana roka 12. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje. Haaški sud zakazao je statusnu konferenciju u predmetu Gotovina-Markač za 29. rujna. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporna osuda Gotovine i Markača Hrvatska od Haaga traži pravo na obranu za 'udruženi zločinački pothvat' Slika nije dostupna 'Tužiteljski prijedlog treba odbaciti' Markačeva obrana ne želi 'prijatelje suda'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene