Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVI ZIMSKI UGOĐAJ

Gusti snijeg zabijelio Zagreb i okolicu, snježne pahulje zalepršale sve do Zaprešića i Krapine

Snijeg u Zagrebu (Foto: Čitateljica)
Snijeg u Zagrebu (Foto: Čitateljica) ?itateljica
Aktualno Galerija Snijeg u Zagrebu (Foto: Čitateljica) Snijeg u Zagrebu (Foto: Čitateljica) Foto: ?itateljica Mećava u Zaprešiću (Foto: Čitateljica) Mećava u Zaprešiću (Foto: Čitateljica) Foto: ?itateljica Snijeg u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Snijeg u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
U povodu aktualnih vremenskih (ne)prilika Državni hidrometeorološki zavod danas je izdao i posebno priopćenje.

U večernjim satima u Zagrebu i okolici počeo je padati gusti snijeg, koji je zabijelio prometnice i automobile. Kako su nam javili čitatelji, pada u široj okolici pa su tako pahulje zalepršale i u Zaprešiću i Dugom Selu te sve do Krapine.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

U povodu aktualnih vremenskih (ne)prilika Državni hidrometeorološki zavod danas je izdao i posebno priopćenje. "Godina je počela uz pravo zimsko vrijeme. Iako je hladnoća početkom siječnja nešto što očekujemo, treba naglasiti da će idućih dana biti prilično hladno, posebice na Jadranu gdje će osjećaj hladnoće povremeno dodatno pojačavati jaka i olujna bura."

Diljem obalnog dijela Hrvatske danas puše jaka bura, a u Rijeci su udari vjetra uzeli i prvu ljudsku žrtvu - radnik je poginuo prilikom pada s pet metara visoke skele.

HAK javlja kako snijeg, mjestimice gust, pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Snijeg pada i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, i A2 Zagreb-Macelj. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene