Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Vinkovaca isti problem i u S. Brodu

Još jedna srednja škola bez grijanja: "Za grijanje koristimo plahte i navlake. Jedva čekamo 11 ili 12 sati da izađemo van na sunce"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon priče o učenicima vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole koji su već tjedan dana bez grijanja, dobili smo email od učenika Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu koji tvrde da u njihovoj školi isto tako već tjednima nema grijanja.

Iako se jutarnje temperature u Slavonskom Brodu spuštaju do 3 stupnja, učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod tvrde da u njihovoj školi nema grijanja. Kako navode, sjede na hladnim stolicama uz otvorene prozore zbog prozračivanja učionice.

Za grijanje koriste plahte i navlake u kabinetima za zdravstvenu njegu, a na upit kad će grijanje proraditi, navode da su dobili odgovor - u 12. mjesecu. Pišu da se smrzavaju s maskama na licu koje griju zrak koji udišu.

Njihov mail prenosimo u cijelosti.

"Mi smo učenici iz Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu koja već tjednima nema grijanje, unatoč hladnim jutrima kada je temperatura 3 do 4 stupnja, sjedimo na hladnim stolicama s otvorenim prozorima jer se učionica mora zračiti zbog epidemioloških mjera", napisali su srednjoškolci u mailu koji su nam poslali.

"Kao sredstva grijanja koristimo plahte i navlake u kabinetima za zdravstvenu njegu i tako jedva čekamo 11 ili 12 sati da izađemo van na sunce jer je tad vanjska temperatura veća od one u školi. Kao odgovor na pitanje zašto u školi nema grijanja dobili smo informaciju da su u tijeku radovi te da će grijanje najvjerojatnije kasniti do 12. mjeseca. Ovaj apsurd trpimo iako smo platili povećane troškove školovanja u iznosu od 200 kn, a od tog novca što smo ga dali mi ništa ne dobivamo zauzvrat pa tako ni grijanje", dodaju srednjoškolci u mailu.

"Na nekim učionicama trenutno nema ni prozora jer je u tijeku obnova fasade škole, ali se na svu sreću u njima ne održava nastava. Medicinska škola u Vinkovcima je zbog nedostatka grijanja prešla na online nastavu dok se mi još uvijek smrzavamo u ovim nemogućim uvjetima, čak nam nije teško nositi ni maske jer nam one griju zrak koji udišemo", napisali su učenici Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu.

Škola bez grijanja, online nastava od srijede

Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod smo poslali upit o ovoj temi. Iz škole poručuju da bi radovi na grijanju trebali biti gotovi kroz desetak dana te da će od srijede škola biti na online nastavi. Također, u odgovoru navode da nisu imali žalbi vezanih uz grijanje od strane roditelja.

"U tijeku je ishođenje suglasnosti od strane Brod-plina za prekop javne površine i ceste od Grada Slavonskog Broda. Naime, uslijed energetske obnove koja je u tijeku, Srednja medicinska škola se odvojila od grijanja od Obrtničke škole Slavonski Brod. Planirani završetak radova je kroz deset dana. S obzirom na vremenske prilike, Srednja medicinska škola će od srijede nastavu izvoditi online do završetka radova.

Nadalje, do sada nismo imali upućenih žalbi od strane roditelja u svezi grijanja. Na Vijeću roditelja održanom prošli tjedan objasnili smo razvoj situacije i korake koje smo poduzeli kao i moguć prelazak na online nastavu ukoliko radovi budu trajali duže od planiranog vremena", navode u Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do 1000 kreveta Mobilizira se zagrebačka Arena za oboljele od korone: Beroš objasnio koje će se pacijente tamo smjestiti i tko će ih liječiti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trajat će 2 tjedna Stigle nove mjere: Manje ljudi na svadbama i pogrebima, sport bez navijača, nema prodaje alkohola nakon ponoći...

Naime, i učenici vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci tjedan dana su na nastavi sjedili u jaknama jer u njihovoj školi nema grijanja. Od ponedjeljka će njihova nastava ići online, sve dok grijanje ne profunkcionira. Nabava kotla iz Njemačke mogla bi se realizirati u sljedeća dva do tri tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene