Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gošća Dnevnika Nove TV

Čelnica sindikata medicinskih sestara i tehničara: "Naš ministar bi stalno razgovarao i razgovarao. Apsolutno smo spremni na štrajk"

Aktualno Galerija Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Brankica Grgurić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed medicinskih sestara - 1 Prosvjed medicinskih sestara - 1 Foto: DNEVNIK.hr +6 Prosvjed medicinskih sestara - 2 Galerija 1/11 >>
Prosvjedovalo se danas ispred bolnica. Medicinske sestre, tehničari, ali i kuhari, spremačice, laboranti - nezadovoljni su malim plaćama i velikim brojem prekovremenih sati. Jednako tako i kroničnim manjkom kadra, zbog čega imaju sve više i više posla!

Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak razgovarala je s predsjednicom Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Brankicom Grgurić.

"Mi više ne možemo čekati, mi smo bili strpljivi svih ovih godina i desetljeća. Na kraju krajeva bila je prilika da se uredba donese kako i treba, što je i sindikat tražio i koje koeficijente mi trebamo dobiti. I treba biti jasan neće oni nama dati, oni trebaju platiti naš rad, naše školovanje i posao koji svakodnevno obavljamo", rekla je Grgurić.

Naglasila je da uredba nema veze s kolektivnim pregovaranjem. Kolektivno pregovaranje je proces koji je počeo i koji traje sa zakašnjenjem, a uredba je nešto drugo, to je jednostrani akt Vlade RH.

Na upit je li i dalje njihov zahtjev - sastanak s premijerom.

"Mi stalno razgovaramo s ministrom, naš ministar bi stalno razgovarao i razgovarao. Hvala, ministre! Kako on kaže, hvala na pitanju. Na zadnjem razgovoru on je rekao da nema što dodati, uredba je tu takva kakva jest i on je time završio razgovore. Mi stalno razgovaramo, a rezultata nema. Stalno se nešto dopisuje, a medicinske sestre su uvijek izostavljene. Premijer je jasno rekao da svi nešto traže, mi ne tražimo ništa! Mi trebamo imati plaće za naše radno mjesto, jer nama nitko ništa ne daje i nama ne treba dati, nama treba platiti našu školu i rad i one propise što koje su oni propisali, a mi ih ne možemo u praksi primijeniti", poručila je.

Što se tiče pitanja imaju li podršku liječnika, naglasila je da ona postoji.

Pročitajte i ovo Prosvjed medicinskih sestara val prosvjeda "I mi smo zdravstvo": Ispred bolnica počinju prosvjedi medicinskih sestara

Pročitajte i ovo Anica Prašnjak, Predsjednica gv hss medicinskih sestara Jednoglasna odluka Medicinske sestre najavile prosvjedne aktivnosti, poznato i koliko će trajati. Je li moguć i štrajk? "Sve su opcije otvorene"

"Je li ona javna, tajna, individualna, parcijalna o tome neka liječnici sami kažu koliku nam daju podršku".

Na pitanje trebaju li se pacijenti pribojavati štrajka naglasila je: "Pacijenti se trebaju stalno pribojavati, usluge koja se obećava nema dovoljno, usluga je uvijek upitna, za vrijeme prosvjeda nitko neće biti uskraćen, ali sve ima svoje vrijeme", naglasila je.

Pročitajte i ovo Prosvjed za medicinske sestre, ilustracija - 5 Loši uvjeti rada Uskoro prosvjedi medicinskih sestara i tehničara: Počinju idući tjedan, poznato i kako će izgledati

"Ljudi, dosta je ovoga, ovo nisu robovlasnički ugovori, ovo sve ide na robovlasnički sustav, budi rob, radi i šuti. Apsolutno smo spremni za štrajk", poručila je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene