Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na Facebooku je prokomentirao poziv premijera Plenkovića da se oglasi o ispadima predsjednika RH Zorana Milanovića.


Grbin je ocijenio kako je Predsjednik Republike Hrvatske "oštar u izjavama, ponekad i bezobrazan".

Vezani članci Predsjednik Milanović pao s oklopnog vozila HDZ udario po Milanoviću, podsjetio na njegov pad: "'Prekaljeni ratnik' ponovno pribjegava primitivnoj komunikaciji i lažima" Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković Milanović ponovo udara po Plenkoviću: "Valjda je važnije slušati ratne generale nego onoga koji se na kninskoj Tvrđavi uspio čak i junački skljokati"

"Ali, između Predsjednikovog bezobrazluka i HDZ-ovog lopovluka, bezobrazluk mi daleko manje smeta“, kratko je poručio Grbin.

Vidim da se Plenković uzjogunio zbog objava Predsjednika Republike i traži da "zucnem" pa evo: da PRH je oštar u...

Objavljuje Peđa GrbinPonedjeljak, 29. ožujka 2021.

 

Grbin je danas boravio u Pregradi gdje je također komentirao situaciju. 

"Divljački je kada stranka koja se nalazi na optuženičkoj klupi, koja je nepravomoćno osuđena za korupciju, a danas joj je predmet pred Vrhovnim sudom, opstruira izbor predsjednice Vrhovnog suda. E to je divljački. Na to ću reagirati. Reagirat ću tako što ću reći da ako Plenković ne zna voditi ovu zemlju, a očito je da ne zna, onda nek se makne. Ima nas koji možemo preuzeti", kazao je. 

Novi je to nastavak rata na političkoj sceni oko procedure izbora predsjednika Vrhovnog suda, s kulminacijom krajem prošlog tjedna kada je Milanović prozvao Plenkovića, Pupovca i Jandrokovića "ružnim, prljavim i zlim", na što je reagirao Jandroković, a zatim je Pupovac objavio Milanovićeve poruke te ga prozvao za pritisak. 

Milanović je jučer objavio nekoliko oštrih statusa na Facebooku u kojima je, među ostalim, odgovorio Pupovcu, proglasivši ga falsifikatorom. Andrej Plenković jutros je prozvao Joška Klisovića i Peđu Grbina. Pitao ih je zašto šute.