Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzimao po 200 €

Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode

Granični prijelaz
Granični prijelaz Foto: Vlado Kos/Cropix
Pokrenuta je istraga protiv policajca zbog sumnje u otiskivanje neistinitih pečata u putovnicu.

USKOK je na temelju kaznene prijave vukovarsko-srijemske policije donio rješenje o provođenju istrage protiv 35-godišnjeg službenika granične policije i dvojice državljana BiH zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

Policijski službenik na međunarodnom graničnom prijelazu Županja tereti se da je na putne isprave državljana BiH otisnuo službene ulazno/izlazne granične pečate s namještenim datumima, kako bi ovaj mogao neistinito prikazati da je na vrijeme napustio teritorij Austrije i tako mu omogućili regulaciju boravka unutar šengenskog prostora, odnosno izbjegavanje zabrane daljnjeg boravka u tom prostoru.

Pročitajte i ovo Tomo Medved "Treba uspostaviti module" Ministar Medved o vojnom roku i Milanoviću: "Anušić je imao izravan kontakt..."

Pročitajte i ovo Ilustracija apel policije Napadi pasa na ljude u Istri: Nakon incidenta, djevojka pokušala pobjeći policiji, pa progutala paketić droge

Za pečate na putnoj ispravi granični policajac je od trećeokrivljenog u više navrata putem Western Uniona primio iznose od najmanje 200 eura. Ovaj je zatim putnu ispravu s pečatima predao svom sunarodnjaku, koji je 8. veljače 2023. s takvom putovnicom stigao na stalni granični prijelaz Bajakovo i predao putovnicu policijskom službeniku na uvid.

Osumnjičenici su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske. 35-godišnji policajac je 10. veljače rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene