Davor Vić
Davor Vić Foto: Zeljko Hladika/Pixsell/Pixsell

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Mario Župan u četvrtak je objavio aneks ugovora o radu rekavši da im je došao poštom, a sklopljen između Voditelja podružnice Čistoća Davora Vića i Uprave Holdinga, kojim se Viću odobrava dodatnih 5 tisuća kuna mjesečno za trošak života u Zagrebu.


"Ne znam je li Davor Vić saborski zastupnik, državni dužnosnik. Ovo nema nitko, Viću se uz 26.000 kuna bruto plaće, daje 5000 kuna mjesečno za najam stana i režije", istaknuo je Župan na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine.

Uz to je zastupnicima na prezentaciji pokazao presliku dodatka Ugovora o radu Voditelja podružnice zagrebačke Čistoća, kojega su Predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivan Novaković i Vić potpisali 31. prosinca prošle godine. Rekao je da HDZ-u taj dokument "došao poštom".

Sindikati dijele letke - 1 Tomašević otkrio koliko će otkaza biti podijeljeno u Holdingu: Sindikati dijele letke

HDZ-ov zastupnik Župan je istaknuo da se time postavlja pitanje gdje Vić plaća porez i prirez, s obzirom da mu je prebivalištu u Osijeku, zašto mu je Holding uz takvu plaću, dao dodatna sredstva za plaćanje režija i stanovanja u Zagrebu.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević odgovorio je da Vić na to ima pravo jer je takva odluka Uprava.

"Nama je bitno dobiti dobre kadrove, vodio je jedno od najvećih komunalnih poduzeća u državi, osječku čistoću. Vaš dojučerašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja smatra da je posao u Osijeku radio dobro. U čemu je onda problem?", rekao je Tomašević istaknuvši da su plaće u privatnom sektoru za menadžerske pozicije itekako veće od tih.

Vić: Očito dobro radimo svoj posao, pa nekome smetamo

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak nazočio je i prozvani Vić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

Na pitanja novinara o Županovom potezu, Vić je izjavio da ne podržava javno objavljivanje ugovora o radu. Ipak, dodao je da prirez uredno plaća u Zagrebu gdje ima prijavljeno boravište.

Zagreb Zvuk detonacije uznemirio Zagrepčane: Otkrivamo o čemu se radi

"Prirez plaćam u Zagrebu", rekao je voditelj podružnice zagrebačke Čistoće, dodavši kako u Osijeku odlazi svakoga petka, gdje ima prijavljeno prebivalište i gdje mu živi obitelj.

Upitan kako komentira činjenicu da njegov ugovor o radu stiže poštom na zagrebačke adrese, istaknuo je da je na to pristao onog dana kada je prihvatio posao.

“Očito dobro radimo svoj posao", ustvrdio je.

"Počeli smo sa raštimavanjem sustava u kojem očito radi netko tko je na ovo spreman. Znam tko je ovo napravio, ali neću reći", izjavio je novinarima Vić, dodavši da "ti ljudi nemaju obraza i neugode".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju