Obavijesti Video Pretražite Navigacija
događa se opasna stvar

Predovan: "Monstruozna je najava da će savjetnik Lovrić dobiti otkaz"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine iz stranke Bandić Milan 365 (BM 365) Nenad Predovan u srijedu je "monstruoznom" nazvao najavu iz Gradske uprave da će član te stranke Ivica Lovrić, bivši pročelnik za obrazovanje i sadašnji savjetnik, dobiti otkaz.

"Poslodavac daje zadaće svojim zaposlenicima, kontrolira izvršenje, ocjenjuje ih za izvršenje i sankcionira, a ne najavljuje javno i glasno da se procedura provodi radi jednog čovjeka koji treba dobiti otkaz", istaknuo je Predovan na konferenciji za novinare.

Predovan kaže da se "događa izuzetno opasna stvar", a to je da ljudi koji sudjeluju na visokim funkcijama u gradskoj vlasti prozivaju svoje zaposlenike.

"Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet za Ivicu Lovrića, koji je zaposlenik Gradske uprave kaže da mu je bolje da šuti i da se pokrije ušima. To je nedopustivo", rekao je Predovan.

"Monstruoznim" naziva to što je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u nekoliko navrata rekla da sistematizaciju provode jer im ne trebaju savjetnici onako kako su bili postavljeni prošlim ustrojem, a pogotovo im ne trebaju savjetnici kao što je Ivica Lovrić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRZO STIGLO UPOZORENJE IZ GRADA Visoki upravni sud privremeno obustavio ukidanje mjere roditelj odgojitelj: ''Grad nije pripremio ništa što bi spriječilo štetu''

"Zbog toga ukidaju mjesta savjetnika (...) i na taj način će Ivica Lovrić dobiti otkaz. To su zaista monstruozne stvari, ja u svojemu životu nisam čuo da netko na javnoj sceni na takav način radi i govori", kaže Predovan.

Dodaje i da se nezakonito, bez utvrđene sistematizacije posla otkazi događaju u Holdingu te da mu se čini da je to politika revanšizma.

Rekao je i kako bi zbog odluke Visokog upravnog suda koji je privremeno obustavio primjenu izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje-odgojitelje, bilo za očekivati da gradonačelnik Tomašević na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici zatraži hitni postupak o suspendiranju svoje odluke iz prosinca, ali zbog "tako tvrdokorne politike to je teško očekivati".

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić brojne reakcije na odluku Lovrić najavio tužbe zbog izmjena mjere roditelj odgojitelj: "Radi se o brutalnom napadu na najranjivije skupine"

Predsjednica Kluba BM 365 Gordana Rusak kaže da je sud "spasio Tomaševića i njegovu vlast", jer bi nakon 1. svibnja nastali problemi oko upisa djece u vrtiće. Kaže i da je bivša gradska vlast ostavila projekte za 12 vrtića, ali sadašnja vlast nije u stanju te projekte provesti do kraja.

Kaže da je Tomašević krenuo i u ozbiljan obračun s poljoprivrednicima - zabranili su im prodaju na Trgu bana Jelačića, nastali su problemi sa Zelenom tržnicom, a onda su ograničili radno vrijeme hladnjače. Gotovo i nema skupine građana koja nije pogođena nekim od mjera njihovim nečinjenjem ili lošim odlukama gradske vlasti", kaže Rusak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene