Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Zadru

Gradski vijećnik kod kojeg je odsjeo poginuli mladić: "Inspektor zna za barem šest identičnih slučajeva, stvarnost je puno gora..."

Izložba dinosaura ispod bedema u Zadru - 1
Izložba dinosaura ispod bedema u Zadru - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je mladić poginuo u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, oglasio se gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta, ujedno i vlasnik turističke agencije. Kod njega je odsjeo nesretni mladić. Upozorava da je ova tragedija "samo još jedna brojka u crnoj knjizi nečinjenja i zanemarivanja".

Mladić je poginuo u Zadru u noći sa srijede na četvrtak nakon pada s bedema. Nesreća se dogodila u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, a Dnevnik Nove TV doznao je da je život izgubio nakon zabave u obližnjem noćnom klubu.

Policija je naknadno priopćila da je obavljenim očevidom utvrđeno da je do smrti došlo uslijed pada s veće visine. "Do sada provedenim izvidima utvrđeno je da se radi o 20-godišnjem stranom državljaninu", javila je PU zadarska.

O događaju je upoznato Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, koje je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica ovog događaja se nastavlja, dodaju iz policije.

O svemu se na Facebooku oglasio gradski vijećnik SDP-a i ujedno vlasnik turističke agencije Daniel Radeta. Kod njega je nesretni mladić odsjeo. Status prenosimo u cijelosti.

"Koliko se još tragedija treba dogoditi da netko reagira na ono što već godinama upozoravam? Nije ovo prvi slučaj, a vjerovatno ni zadnji ako se ovaj problem nastavi ignorirati. Javno sam za govornicom Gradskog vijeća upozoravao na problem nedostatka ograde u Perivoju Kraljice Jelene.

Prostor na kojem tisuće mladih traži zabavu potpuno je neprimjeren i nezaštićen. Svaki dan čitamo u medijima kako je tamo netko pretučen, bačen, ubijen....

Inspektor mi je upravo potvrdio kako on zna barem za šest identičnih slučajeva pada s bedema. Danas se nažalost radi o mom gostu, momku od 20 godina koji se u Zadar došao zabaviti. Završilo je tragično. Momak s gitarom, pun života stradao je zato što netko godinama zanemaruje ovaj problem. On je sada samo još jedna brojka u crnoj knjizi nečinjenja i zanemarivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Beogradu Trogodišnje dijete palo sa sedmog kata nebodera, preminulo u bolnici: "Čuli smo vrisku i vidjeli ženu koja je čupala kosu..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posthumno odlikovan Poginuo 'Duh Kijeva': Legendarni ukrajinski pilot bio je noćna mora ruskih vojnika

U nacionalnim medijima smo već dobili reklamu o 'ukletim zadarskim bedemima', a stvarnost je zapravo puno gora od ukletog i prokletog. U Zadru postoji Vlast koja će se pozvati na UNESCO i nemogućnost postavljanja ograde, ali će isti na tom prostoru dozvoliti noćni klub, terase, montažne građevine, betoniranje zelenih površina, dinosaure...

Ajmo sada, di je moral i di je odgovornost? Di su sad pusti konzervatori, di je gradonačelnik, di su pročelnici... Što sad imaju za reći?" zaključio je Radeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene