Zdravko Marić u, kako ga i sam naziva, sveobuhvatnom i dugačkom govoru novinarima je objašnjavao zašto odlazi iz Vlade. U jednom mu je trenutku zadrhtao glas i rečenicu je jedva završio.


''Osjećam ponos što sam bio dio ovog tima. Osjećaj mi govori da je ovo pravi trenutak da donesem ovu odluku...'' objašnjavao je ministar financija na odlasku Zdravko Marić

Vezani članci Boris Vujčić Vujčić o hrvatskom članstvu u eurozoni: "Ovo će se odraziti na rast standarda građana, to znači veću sigurnost..." Zdravko Marić Danas ćemo saznati tečaj preračunavanja kuna u euro, Marić poručio: ''Ovo je povijesni dan za Hrvatsku''

Dodao je da se više ne vidi u politici i da je vrijeme da zaplovi drugim vodama, ali tvrdi da još nema nikakav angažman.

"U ovom trenutku nemam dogovoren, ugovoren niti obećan angažman s nekom državnom, odnosno hrvatskom, europskom niti međunarodnom institucijom. Niti s bilo kojom privatnom kompanijom", naglasio je i poručio da je zdrav odbacivši priče da odlazi zbog zdravstvenih razloga.

Uslijedio je niz zahvala. Premijeru Andreju Plenkoviću, bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, svim ministrima, koalicijskim partnerima, građanima, ali i medijima.

Govor je postajao sve teži.

Kroz plač je zahvalio kolegama u Ministarstvu: "To su ljudi koji su najzaslužniji za ove rezultate. Moje je bilo samo koordinirati. I na kraju, naravno, hvala obitelji. Oni su podnijeli najveći teret. Vrijeme je da im se odužim'', rekao je drhtavim glasom.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju