Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradovi svijetle za Vukovar

S tugom i ponosom pale se svijeće za Vukovar i Škabrnju: "Oni su cijeloj Hrvatskoj dali vremena da se obrani"

Aktualno Galerija Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 6 Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 6 Foto: Dnevnik Nove TV Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 5 Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 5 Foto: Dnevnik Nove TV Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 4 Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 3 Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Gradovi diljem Hrvatske pale svijeće za Vukovar - 2 Galerija 1/6 >>
Žrtve Vukovara i Škabrnje prisjeća se cijela Hrvatska. U većim gradovima u ulicama koje nose ime Grada heroja pale se svijeće i lampioni. U Kraljevici dvorac svijetli hrvatskim bojama. Počast odaju i najmlađi.

U hrvatskim gradovima svijeće za Grad heroj. U Zagrebu, Splitu, Osijeku svijetle vukovarske ulice. 

Duž cijele vukovarske ulice u Zagrebu oko 18 sati počeli su gorjeti lampioni. Svi oni koji sutra ne mogu biti u Vukovaru i sudjelovati u Koloni sjećanja, ovako su izrazili pijetet gradu, braniteljima i građanima Vukovara i Škabrnje.

Pročitajte i ovo Škabrnja - 1 Dan sjećanja Život se vraća u mjesto opustošeno ratom: "Želim da svi koji dođu u Škabrnju osjete našu ljubav, našu dobrotu"

"S tugom i s ponosom. I mislim da to trebanmo prenositi na mlađe da shvate šta se dogodilo u Vukovaru", rekao je Tomislav iz Zagreba.

"Sam pad Vukovara doživio sam jako emotivno. BIo sam na južnom ratištu tako da je to bilo jako teško", kaže Dražen Šušnjara, pripadnik 4. gardijske brigade.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV uživo iz Vukovara Političke tenzije uoči Dana sjećanja: "Očito Zoran Milanović daje za pravo Ivanu Penavi"

Vukovara se sjećaju i ovi učenici u Zagvozdu. U svojoj školi napravili su repliku vukovarskog groblja i tako odali počast svim nestalima i poginulima.

U Kraljevici posebna slika - Frankopanski dvorac svijetli u bojama Hrvatske s natpisom Vukovar.

"Jasno je što nama svima znači Vukovar i Škabrnja, oni su cijeloj Hrvatskoj dali vremena da se organizira i obrani i oni su najzaslužniji što Hrvatska danas ima svoju slobodu", kaže Robert Sifrek, branitelj i član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno"

Još u četvrtak navečer u Rijeci je krenula povorka iz Vukovarske ulice do Mosta branitelja gdje je održana bakljada.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća u Varaždinu uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje - 3 32 godine nakon VELIKA GALERIJA Dirljive scene diljem Hrvatske: Pale se svijeće uoči Dana sjećanja

Za Vukovar svijetli i Split

I u mom gradu Vukovar svijetli - tim sloganom Splićani se sjećaju žrtve Vukovara. Tamo je bila i novinarka NOVE TV Sofija Preljvukić. Kako je Split obilježio Dan sjećanja te što će se događati na tom mjestu u subotu, doznajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene