Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 milijuna eura

Tomašević otvorio obnovljenu školu: Pohvalio se da je Zagreb sve financirao

Aktualno Galerija Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 1 Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 2 Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 3 Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 4 Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 4 Foto: Damir Krajac/Cropix +16 Tomislav Tomašević otvorio obnovljenu OŠ Bukovac - 5 Galerija 1/21 >>
Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik otvorio je novu Osnovnu školu Bukovac čija je obnova Zagreb stajala 18 milijuna eura.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je u ponedjeljak novu Osnovnu školu Bukovac i naglasio da je to jedna od najvećih kapitalnih investicija u sustavu odgoja i obrazovanja Grada Zagreba u mandatu ove Gradske uprave.

Vrijednost radova i opremanja je nešto veća od 18 milijuna eura što je u potpunosti financirano iz gradskog proračuna odnosno sredstvima građana Zagreba.

Škola za 600 učenika ima 36 moderno opremljenih učionica i kabineta, polivalentni prostor, dvije sportske dvorane, knjižnicu i prateći prostor, vanjsko sportsko igralište, školski trg i parkiralište, sve na više od 8000 četvornih metara.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Što je pošlo po krivu? Navaljni je zamalo oslobođen prije smrti: U cijeloj priči našlo se i Abramovičevo ime...

"Bez obzira što je to formalno rekonstrukcija, ostala je samo zgrada stare školske dvorane koja je isto rekonstruirana, a sve drugo je de facto potpuno novo", istaknuo je Tomašević na prigodnoj svečanosti u školi na adresi Trnac 42.

To je rekao je, jedna u nizu od 16 novih, obnovljenih ili dograđenih zagrebačkih škola u 2,5 godišnjem mandatu ove Gradske uprave.

Također je napomenuo da su za četiri puta povećana novčana sredstva za tekuće održavanje škola te da više nema kašnjenja u plaćanju školskih obroka.

Tomašević: Gradovi koji su spustili stopu poreza na dohodak dižu cijene komunalija

Tomašević je, nakon obilaska škole, komentirao jutrošnji sudar tramvaja na križanju Ulice grada Vukovara i Držićeve rekavši da je prema njegovim saznanjima, vjerojatniji ljudski faktor odnosno pogreška vozača nego tehnički kvar ili infrastrukturni problem te dodao da će se sve utvrditi policijskim očevidom.

Dodao je i da ne vidi značajnu povezanost između prošlotjednog iskliznuća tramvaja i današnjeg sudara.

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 4 uzurpacija VIDEO Objavljene snimke sramotne devastacije naše obale: "Pred očima nam se događa okupacija, najgori su Slovenci"

Upitan o rastu prihoda zbog povećanja poreza na dohodak Tomašević je odgovorio da su se porezni prihodi u siječnju ove godine u odnosu na prosinca prošle smanjili za 13 milijuna eura, a u medijima se uspoređuje ovogodišnji siječanj s prošlogodišnjim i ekstrapolira da će prihodi biti veći za 200 milijuna eura, nego lani.

"To nije primjerena usporedba", ustvrdio je gradonačelnik te dodao da će projicirani prihodi biti veći, ali će biti veći i troškovi zbog inflacije i rasta plaća u gradskim poduzećima uz nastojanje da se ne podižu cijene komunalnih usluga.

Gradovi koji su spustili stopu poreza na dohodak imaju povećanje cijena komunalnih usluga, primjerice u Karlovcu, ustvrdio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene