Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krivotvoreni potpis

Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić Foto: Goran Sebelic/Cropix
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na konferenciji za novinare komentirao je mogućnost izbora za Gradsko vijeće, ali i masovnu ostavku članova Nadzornog odbora Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare da predsjednica pulskog Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski više nema njegovu podršku pa je sazrelo vrijeme za izbore za Gradsko vijeće.

"Predsjednica Gradskog vijeća više nema podršku mojih gradskih vijećnika, a nema niti moju. Što će dalje biti, vidjet ćemo, to je na ostalim vijećnicima. Mislim da je sazrelo vrijeme za izbore za Gradsko vijeće, pa ako oni žele - idemo svi na izbore“, poručio je Zoričić.

Pročitajte i ovo Turudić prisegnuo - 2 Novi državni odvjetnik Oporba bijesna zbog prisege Ivana Turudića: "Ne postoji institucija koja se može oduprijeti Plenkoviću"

Marković Nikolovski je prošlog ponedjeljka uputila Visokom upravnom sudu u Zagrebu dopis u kojem tvrdi da je netko krivotvorio njezin potpis na gradskom dokumentu ranije dostavljenom istom sudu. Dokument s potpisom, navodno bez njezina odobrenja, upućen je u ime Gradskog vijeća Pule vezano za spor u povodu zahtjeva za ocjenu zakonitosti Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Pule.

"Nakon razgovora s gradskom službenicom utvrđeno je kako je predsjednica Gradskog vijeća dala izričito i neograničeno usmeno ovlaštenje za potpisivanje dokumenata Gradskog vijeća, a službenica je obavljala svoj posao u najboljem interesu Grada. U tom slučaju nikako se ne može raditi o krivotvorenju", ustvrdio je Zoričić.

Od predsjednice smo zatražili očitovanje o okolnostima koje je istaknula, što je ona odbila porukom da proučimo zakone i propise, pa se postavlja pitanje je li to primjeren način komunikacije predsjednice i suradnje s gradskom upravom, kaže Zoričić.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Također je komentirao ostavke članova Nadzornog odbora Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, koje su podnijeli u srijedu ujutro.

"Žao mi je što su članovi Nadzornog odbora podnijeli ostavku, ali ne prihvaćam optužbe da ne radimo na rješavanju problema jer nikad nije bilo toliko sastanaka, pogotovo na inicijativu Grada. Zamašnjak rješavanja problema je krenuo", rekao je Zoričić.

Kaže kako ne razumije zašto članovi Nadzornog odbora unaprijed tvrde da će Kaštijun i ovoga ljeta smrdjeti, ako će se sav višak otpada, preko kapaciteta centra, zbrinuti drugdje.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva"

"Sklon sam referendumu pa da Kaštijun bude samo za južnu Istru", poručio je Zoričić i napomenuo da bi u tom referendumu sudjelovale sve općine Puljštine. Grad Pula u vlasništvu Kaštijuna sudjeluje s 51 posto, a Istarska županija s 49 posto.

Zoričić je najavio da će nove članove Nadzornog odbora imenovati bez natječaja jer za to nema vremena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene