Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ako gradimo na mjestu sinagoge sinagogu (u Praškoj) onda moramo napraviti ispod sinagoge parking', kazao je Bandić.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je tijekom aktualnog sata zagrebačke Gradske skupštine izgradnju sinagoge u Praškoj ulici, obnovu okretišta na Savskom mostu te izgradnju skretnice iz Praške prema Jurišićevoj ulici na mjestu gdje se nekada nalazio javni toalet na Trgu bana Josipa Jelačića.

Vezani članci Milan Bandić u gradskoj Skupštini - 1 Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine Vesna Nađ (Video: Dnevnik Nove TV) Zastupnica kojoj je Bandić rekao da se baci u Savu: "Od njega sam svašta čula, ali ovo me malo štrecnulo..."

"Ako gradimo na mjestu sinagoge sinagogu (u Praškoj) onda moramo napraviti ispod sinagoge parking. Da to bude najljepše u Europi, kao što je naša džamija jedna od najljepših. To je civilizacijski doseg i napravit ćemo to", rekao je Bandić.

PRORAČUN ZA 2016. Hoće li Zagreb na prijevremene izbore?

Složio se s tvrdnjom gradskog zastupnika Zvane Brumnića (SDP) da Zagreb treba napraviti studiju prometa kako bi se u skladu s analizom izvidili načini i onda krenulo u sustavno rješavanje problema parkinga u Zagrebu, ne samo u centru grada, već i u gradskim četvrtima.

Akvarij riječnih riba umjesto WC-a na Trgu

Na pitanje potpredsjednika Skupštine Andrije Mikulića (HDZ) o uređenja okretišta na Mihaljevcu, Bandić je rekao da je okretište na Savskom mostu najveće ruglo koje treba riješiti.

Rekao je da će sredstava za mjesnu samoupravu biti povećana za trećinu i naglasio da uređenje pješačkog mosta i okretišta na Savskom mostu neće ići preko vijeća gradske četvrti jer je to veća investicija.

Zagrebački gradonačelnik je na pitanje HSLS-ovog zastupika Alena Ostojića što će se napraviti s prostorom nekadašnjeg javnog toaleta na Trgu bana Josipa Jelačića koji je danas zatrpan smećem, odgovorio da će se tamo napraviti akvarij riječnih riba i skretište iz Praške za Jurišićevu ulicu. "Kada ćemo to napraviti - dobit ćete iduću godinu na ruku", dodao je.

Najavio je da će izgradnja bazena na Sveticama biti gotova do kraja ožujka, a najkasnije do svibnja.

Vezano za koncesiju Hrvatskog nogometnog saveza za ŠRC Svetice, rekao je da čekaju da iz Saveza donesu papire. Uvjeren je da će se na proljeće početi tamo raditi, a obnova sjeverne tribine na Maksimiru, kazao je, doći će sama po sebi. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook