Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna akcija

248 građana Svete Nedelje upisalo se u Registar matičnih stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak 16. siječnja, 248 građana na prvoj ovogodišnjoj akciji održanoj u Svetoj Nedelji, upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju u Svetoj Nedelji Zaklada Ana Rukavina održala je uz organizacijsku pomoć zaposlenika i uprave tvrtke Otto Bock Adria d.o.o. koji su ovom akcijom željeli pomoći trogodišnjem Niki Bratoniću iz Bregane kojem je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija te mu je potrebno hitno presađivanje koštane srži, ali i svima ostalima kojima je pomoć potrebna.

Pročitajte i ovo Darivanje matičnih stanica na Korzu - 2 Zaklada Ana Rukavina "Puno ljudi čeka u redu": U hvalevrijednoj akciji građani se okupili da bi pomogli malenoj Riti Slika nije dostupna Humanitarna akcija koja spašava živote Najdraži cvjetovi Ane Rukavine zamirisali su diljem Hrvatske: Osmu godinu prikupljala su se sredstva za Zakladu

Svi građani Svete Nedelje, koji su dali svoju krv za tipizaciju, pomažu Niki, ali i svim oboljelima diljem svijeta, jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada je u hrvatski Registar prijavljeno 46.661 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je izdano 44 transplantata. Time je 44 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo šansu za život.

U Svetoj Nedelji akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji se nisu stigli upisati u Registar u navedenom terminu, mogu to učiniti u KBC-u Zagreb (Rebro), u Zavodu za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: zaklada-ana-rukavina.hr te na ostalim akcijama koje organizira Zaklada Ana Rukavina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene