Obavijesti Pretražite Navigacija
Sunčana uvala

FOTO Građani uznemireni! Čovjek za rep vukao morskog psa uz obalu, poznati detalji

Modrulj na obali - 4
Modrulj na obali - 4 Institut Plavi svijet
Aktualno Galerija Modrulj na obali - 1 Modrulj na obali - 1 Foto: Institut Plavi svijet Modrulj na obali - 2 Modrulj na obali - 2 Foto: Institut Plavi svijet Modrulj na obali - 3 Modrulj na obali - 3 Foto: Institut Plavi svijet +0 Modrulj na obali - 4 Galerija 1/4 >>
Uz obalu Sunčane uvale na Lošinju građani su snimili čovjeka koji vuče morskog psa zavezanog za rep.

Prizori sa Sunčane uvale na Lošinju uznemirili su građane. Snimili su osobu koja vuče morskog psa modrulja zavezanog konopom za rep. 

Modrulj na obali - 4 Modrulj na obali - 1 Foto: Institut Plavi svijet

Iz Instituta Plavi svijet, koji se bavi očuvanjem morskog okoliša, objavili su da je zapravo riječ o spasilačkoj akciji. Naime, modrulj se više puta nasukao na plažu unatoč pokušajima da ga se vrati u more, pa ga je tako ovaj put osoba koja ga je zavezala za rep - plovilom odvukla na otvoreno more prema Susku.

Pročitajte i ovo Potraga za podmornicom - 1 Mjehurić nade Dramatična potraga za podmornicom: Čuli se zvukovi lupanja, zbog njih je proširena potraga

Modrulj je zakonom zaštićena vrsta koja živi u otvorenom moru i ne predstavlja opasnost za kupače. Iz Plavog instituta napomenuli su nam da se radi o "ugroženoj vrsti i važnoj kariki u ekosustavu".

Pročitajte i ovo Ostaci mađarskog helikoptera Dim iznad kanjona Čikole FOTO/VIDEO Objavljene prve fotografije ostataka mađarskog helikoptera, mještani u šoku: "Kao da je pala bomba na Hirošimu"

"Napominjemo kako je u sličnim situacijama opažanja zaštićenih vrsta kao što su morski sisavci, morske kornjače ili morski psi (nasukanih, ozlijeđenih ili zapletenih u ribarske alate), potrebno obavijestiti nadležne institucije na broj 112 ili Institut Plavi svijet", napisali su iz Instituta.

Sva opažanja morskih sisavaca građani mogu dojaviti i u aplikaciji Marine Ranger, dodaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene