Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rok do 19 sati

Važan apel Zagrepčanima nakon niza potresa: ''Ako na vašem automobilu bude štete...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb uputio je apel građanima da ne parkiraju automobile nepropisno i da ih premjeste do srijede u 19 sati. Poslali su važnu obavijest za one koji to neće učiniti.

''Nažalost, ponovno nas je zadesio nemilosrdni potres koji nam je vratio sjećanja na teške trenutke koje smo preživjeli u ožujku. Ovoga puta smo u Zagrebu, nasreću, prošli bez većih posljedica. Nadam se da će tako i ostati te da ćemo, kao i uvijek, zajedno i solidarno, s mislima na svoje bližnje - na one pored nas koji trebaju našu podršku, našu snagu i energiju, iz ovih teškoća izaći čvršći s većim osjećajem bliskosti i empatije'', poručili su iz Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Navode da nastoje pomoći svima te da su službe na terenu i bit će na raspolaganju dok god bude potrebe.

''Međutim, molim vas, drage sugrađanke i dragi sugrađani, da ne parkirate svoje automobile nepropisno, odnosno na zelenim površinama, nego na označenim parkirališnim mjestima ili javnim garažama. Ako se na vašim automobilima, koji budu parkirani u skladu s propisima, u narednom razdoblju, dogodi šteta uzrokovana posljedicama potresa, Grad Zagreb će snositi troškove. Apeliramo na sve da danas, 30. prosinca, do 19 sati, premjeste svoje nepropisno parkirane automobile'', pozivaju iz Grada.

Objašnjavaju da će sva nepropisno parkirana vozila, o trošku Grada, biti izmještena na označena parkirališna mjesta, a informacije o mjestu gdje je vozilo izmješteno građani mogu dobiti na e-adresi redarstvo@zagreb.hr ili na operativni broj Sektora za komunalno i prometno redarstvo 01/610-1566, koji je do daljnjeg dostupan od 00:00 do 24:00, a na kojem je dostupna i usluga u vidu pružanja pomoći sugrađanima od prometnih i komunalnih redara te drugih gradskih službi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene