Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem velikih gužvi

Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni

Aktualno Galerija Taksi u Dubrovniku - 4 Taksi u Dubrovniku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Taksi u Dubrovniku - 3 Taksi u Dubrovniku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Taksi u Dubrovniku - 2 Taksi u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Taksi u Dubrovniku - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon najave ograničenja apartmana u povijesnoj jezgri, Grad Dubrovnik kreće i u obračun s prometnim gužvama. Za ovo ljeto planira se poseban prometni režim oko zidina, a na najvećem gubitku bit će nekoliko tisuća vozača taksija. Priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Na dubrovačkim cestama prošle godine prometovalo je oko 8000 taksija, a najveće gužve bile su na ulazu u povijesnu jezgru. No od ovog ljeta Grad planira samo 800 taksi vozila pustiti prema zidinama, zbog čega je u pripremi zona posebnog prometnog režima.

Iz Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika iz Dubrovnika zadovoljni su ovom odlukom jer oni će biti ti koji mogu prema zidinama zato što imaju u zakupu javne površine za obavljanje autotaksi djelatnosti. Oni koji nemaju zakupljene javne površine, ići će na natječaj.

Pročitajte i ovo Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković Teške riječi Butković odgovorio na Milanovićeve optužbe: "Dosta se uzjogunio, a bit će on još gori"

"Propisat ćemo uvjete natječaja idući tjedan. Negdje oko 100 taksista će se moći javiti na natječaj. Ono što je ključno je što moramo dobiti suglasnost nadležnih ministarstava, što ćemo, nadamo se, dobiti u nadolazećem tjednu", rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Građani ne brinu previše o tržišnom natjecanju taksi prijevoznika – vesele ih ograničenja i smanjenja prometnih gužvi koje su ljeti neizdržive.

"Bit će puno prijavljenih", rekao je vozač taksija Ante te odgovorio na pitanje strahuje li da neće uspjeti: "Sigurno, naša posla. I onda ću 100 posto biti u problemu."

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Osim taksistima, pristup povijesnoj jezgri vozilom bit će zabranjen svima koji nemaju posebne dozvole ili zakupljen parking. Ovo ljeto poseban prometni režim oko zidina bit će u testnoj fazi – kamere i oprema već su nabavljene.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene