Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KIŠOBRANE U RUKE

Stiže kraj lijepom vremenu: Već u noći s utorka na srijedu dolazi promjena koja će obilježiti ostatak tjedna, moglo bi biti i jačeg nevremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena dolazi već večeras, više neće biti iznadprosječne topline i sunčanih dana, barem u nadolazećem vremenskom periodu.

S lijepim vremenom je gotovo. Promjena vremena stiže već večeras.

Nakon nekoliko dana sunca pa i iznadprosječne topline, ponovno je na tapetu onaj drugi tip proljetnog vremena, a to je promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom. Za razliku od zimskog perioda koji je sad već iza nas, proljetna kiša često je u obliku pljuskova pri čemu je isto tako nerijetko moguća i grmljavina. Noćas i sutra moglo bi biti i jačeg nevremena, i to ponajprije na Jadranu te u predjelima uz Jadran.

Pročitajte i ovo Dijana Zadravec NIZ PROBLEMA U BOLNICI Tko će sada sjesti u vruću fotelju u Vinogradskoj? Upravno vijeće u srijedu će izabrati v. d. ravnatelja

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Žaklina Troskot ZA POVRATAK NA STARO NORMALNO Pogledajte gdje će se održati prvi COVID-domjenak: "Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma"

Atmosfera je vrlo nestabilna, na ugrijanu podlogu stiže nam hladni zrak, ova fronta koja će već noćas mjestimice donijeti izraženije pljuskove i grmljavinu, a i iza nje svježiji i vlažan zrak još će se danima zadržavati iznad naših krajeva pa će se i promjenjivo vrijeme nastaviti.

Oblačni sloj će se dakle tijekom noći proširiti na veći dio zemlje. Bit će pljuskova praćenih grmljavinom prvo na sjevernom Jadranu, pa u gorju, a potom ih onda može biti i drugdje. Tako će već jutro u cijeloj zemlji biti promjenjivo, uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove. Puhat će uglavnom jugozapadnjak, na južnom Jadranu u početku još jugo, a na srednjem zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će većinom između 12 i 17 stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj vrlo slično cijeli dan. I dalje su posvuda mogući pljuskovi i grmljavina. No može biti i nešto sunca. U svakom slučaju bit će i 10-ak stupnjeva svježije nego danas, očekujemo svega 19, 20.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak MEĐUNARODNA TJERALICA Što će biti sa Zoranom Mamićem? "Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen"

Pročitajte i ovo Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split NAKON POTEZA AMERIKE Hoće li se protiv korone cijepiti i djeca? Šef splitske infektologije poručuje: "Razloga za uznemirenost roditelja nema"

U Slavoniji i Baranji će se isto izmjenjivati sunce i oblaci, uz povremenu kišu i pljuskove. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 20, do 22 stupnja.

Na Jadranu i u gorju tijekom dana može biti obilnije kiše lokalno te izraženijih pljuskova i grmljavine. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva. U gorju ipak svježije, 15-ak.

I Dalmaciju očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno uz kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. U zaleđu uglavnom, kiša može biti i obilnija. Puhat će većinom jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će oko 20.

Na kopnu stabilizaciju vremena ne očekujemo niti idućih nekoliko dana. Svaki dan može biti po malo kiše, ili pokojeg pljuska i grmljavine. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura se neće značajnije mijenjati, zadržat će se oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović STAVILI TITA UZ ČETNIKA Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala''

Pročitajte i ovo Stjepan Adanić i Vladislav Veselica NIJE KOMENTIRAO REZULTATE NADZORA Član Uprave JANAF-a: ''Poštujem instituciju predsjednika Republike i postoji određena povijest između naših obitelji, koja traje 70 godina''

Vrlo slično i na moru. Uz južinu, nestabilno do kraja tjedna uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Temperatura će biti više manje slična u cijeloj zemlji u nadolazećem razdoblju, maksimalno 20-ak stupnjeva, malo više uz sunčana razdoblja, no vruće kao danas sigurno ne. Neće biti niti hladno. A kišobrane zato svakako imajte pri ruci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene