Eksperimentom se istražuje širenje virusa na okupljanjima. Osobe koje će biti na domjenku cijepljene su s dvije doze, a neće biti maski, razmaka, posluživat će se hrana i piće te puštati glazba.

Galerija


Za koronaeksperimente spremni su u Zagrebu. No, neće se istraživati cjepivo, već širenje virusa na okupljanjima. U četvrtak će se na četiri sata organizirati tulum cijepljenih, a za vikend simulirano vjenčanje. 

Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije U Splitu sve više procijepljenih: ''Broj zainteresiranih i dostupne količine cjepiva su toliki da gledamo kako to sve potrošiti u pet radnih dana''

Liječnik i pacijenti u KBC-u Rijeka Otvorena nova post-COVID ambulanta u riječkom KBC-u: "Preboljeli imaju neurološke posljedice, smetnje pamćenja i koncentracije, probleme sa spavanjem..."

Oko 70 dobrovoljaca cijepljenih i prvom i drugom dozom sudjelovat će u eksperimentu, odnosno napokon uživati u domjenku privatno-poslovnog karaktera. Maske se neće nositi, a ni stolice neće biti na dva metra razmaka jer distance se nije potrebno pridržavati, dapače, bit će ovo prisnija atmosfera na kakvu smo navikli prije korone. Zato, ima li nervoze - pitamo organizatore.

''Nervoze nema, ali ima uzbuđenja. Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma. Tako da, veselimo se'', rekla je Žakline Troskot, Nezavisna udruga ugostitelja.

Posluživat će se hrana i piće, bit će i glasne glazbe, a onda tjedan dana čekanja, strepnje i evaluacije.

''Za tjedan dana svi moraju pristupiti testiranju PCR testom kako bi vidjeli kako je ovaj tulum prošao ima li zaraženih, očekujemo da neće biti jer su svi cijepljeni s dvije doze'', govori Troskot.

Za vikend test drugi vjenčanje. Okupit će se 120 dobrovoljaca, no ovaj put uz cijepljene i oni s negativnim testom i oni koji su COVID preboljeli. Nakon tjedan dana na testiranje i oni će svi zajedno na testiranje.

Joško Klisović Klisović u Zagrebu najavio gradnju nove bolnice, hospicija i nekoliko domova zdravlja

Predsjednik Zoran Milanović Milanović: "Ako je Plenković bez ikakvog iskustva uspio postati ovako famozan premijer, onda je gospođa Đurđević dorasla poslu za koji se javila"

Budu li u Zavodu za javno zdravstvo zadovoljni rezultatima, sve to otvara nam put za izradu smjernica kako bi i ostali građani ovog ljeta i ostali građani sudjelovali u većim, masovnijim okupljanjima. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr