Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U DAVOSU

Premijer Plenković o Milanoviću: "To je jedna štetočinska politika za međunarodni položaj Hrvatske"

Aktualno Galerija Andrej Plenković u Davosu - 1 Andrej Plenković u Davosu - 1 Foto: Vlada RH Andrej Plenković u Davosu - 8 Andrej Plenković u Davosu - 8 Foto: Vlada RH Andrej Plenković u Davosu - 7 Andrej Plenković u Davosu - 7 Foto: Vlada RH Andrej Plenković u Davosu - 2 Andrej Plenković u Davosu - 2 Foto: Vlada RH +0 Andrej Plenković u Davosu - 5 Galerija 1/5 >>
Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u izjavi medijima komentirao je i vanjskopolitičke stavove predsjednika Zorana Milanovića

"Sastanak s Vučićem je bio dobar. Stavili smo na stol daljnje odnose Hrvatske i Srbije, taj i dalje, rekao bih, tekući proces normalizacije, sva ona pitanja koja su naslijeđe prošlosti, a koja su prepreka kvalitetnijem odnosu između Hrvatske i Srbije, bila su na dnevnom redu, kao i gospodarski odnosi. Mislim da je to bilo dobro", kazao je premijer Plenković u Davosu.

Smatra da je dobro što je u hrvatskoj Vladi potpredsjednica Anja Šimpraga te da je Tomislav Žigmanov ministar u Vladi Srbije.

"Mislim da su svi ovakvi susreti dobri što se tiče poboljšanja odnosa", kazao je premijer.

Plenković se osvrnuo i na predsjednika Zorana Milanovića za kojeg kaže da izražava proruske stavove.

Pročitajte i ovo Sastanak premijera Andreja Plenkovića i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Davosu VAŽAN SUSRET U DAVOSU Plenković se sastao s Vučićem: Premijer objavio o čemu su razgovarali

"On godinu dana zastupa proruska stajališta. Prepun je razumijevanja za stavove Moskve. Ide to činiti samostalno bez ikakvih konzultacija s Vladom, a nama navodno spočitava da radimo neke iskorake koji bi bili van normalnoga, razumnoga vanjskopolitičkog stava Hrvatske", rekao je premijer i dodao kako stvari treba jasno postaviti. 

"Vlada RH ima principijelnu i konzistentnu vanjsku politiku koja štiti hrvatske interese. Naša je politika točna, ispravna, puna solidarnosti prema Ukrajini i uz osudu prema ruskoj agresiji. To je politika Vlade. Ja ne vidim da isti stav govori on", rekao je. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PROGOVORIO I O POVEĆANJU CIJENA Plenković u Davosu: "U eurozoni smo manje izloženi, a zaštićeniji u krizama"

"To je jedna štetočinska politika za međunarodni položaj Hrvatske, o čemu ja govorim stalno. Netko radi dobro i korisno za državu, a imate njega koji nam u svemu tome šteti", kazao je premijer, navodeći da dio ljudi u Hrvatskoj to vidi, a dio ne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene