Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Brkić Tomljenović

'Ovo je sramota, dokaz nefunkcioniranja vladajuće većine u Saboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednici Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Davorin Mlakar i Gordan Jandroković podnijeli su ostavke.

Reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Brkić Tomljenović, analizirala je današnja događanja u Saboru.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

'Situacija koja se jutros dogodila u Saboru, kao i ostavke Gordana Jandrokovića i Davorina Mlakara na mjestu potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a je još jedna velika sramota i dokaz nefunkcioniranja i neodgovornosti vladajuće većine u Saboru.

Još jučer su nam tvrdili da će sve biti uredu, imat ćemo kvorum, glasat će se o svim točkama i htjeli su pokazati da su u stanju donositi odluke. Čini se i pokazali sud a to u ovom trenutku nije tako.

Jandroković i Mlakar o svojim potezima, koji su izazvali nove potrese u HDZ-u nisu htjeli javno govoriti, no sigurno je da su izazvali nove potrese unutar HDZ-a. Kako doznajem, poslali su pismo šefu Kluba HDZ-a, Ivanu Šukeru u kojem su upozorili na disfunkcionalnost Kluba i isto tako izrazili svoje ogorčenje i nezadovoljstvo radom vladajuće većine u Saboru.

Ovo je sigurno i jedna poruka vrhu stranke i zanimljivo je da se sve to događa samo dva tjedna prije unutarstranačkih izbora u HDZ-u, nakon koji će mnoge stvari biti jasnije, pokazati će se koji su odnosi u snaga u najjačoj vladajućoj stranci.

I prijašnje vlade znale su imati problema s tankom većinom. Sjetimo se da su petkom dovozili čak i bolesne kako bi održali kvorum. S druge strane, šef oporbe lekcije dijeli preko Facebooka, kaže Hrvatska je u ozbiljnoj političkoj krizi ali očito ne toliko ozbiljnoj da se Zoran Milanović pojavi, nakon dugo vremena, u Saboru. Sve skupa vrlo, vrlo neozbiljno', rekla je u Dnevniku Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Jandroković i Mlakar odstupili s dužnosti potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a

HDZ-ovi saborski zastupnici Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli su u petak u Hrvatskom saboru ostavke na dužnost potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a. Informaciju je potvrdio Jandroković, koji nije htio dodatno obrazlagati razloge ostavke.

Kazao je tek kako je zajedno s kolegom Mlakarom ostavku predao predsjedniku HDZ-ova Kluba zastupnika Ivanu Šukeru, te kako se nada da će taj čin potaknuti raspravu o funkcioniranju Kluba.

Da u komunikaciji unutar Kluba zastupnika HDZ-a i stranaka Domoljubne koalicije postoje problemi postalo je jasno nakon što je Sabor već treći tjedan za redom odgodio glasovanje o raspravljenim točkama zbog nedostatka kvoruma.

Jedan od pokazatelja je i činjenica da je sa dnevnog reda plenarne sjednice skinut prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, na temelju kojega je Hrvatski sabor trebao odlučiti o tome koji će zastupnici sjediti u Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). (Hina/I.B.T.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene