Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške riječi

Richemberg se obrušio na Milanovića: "Nije stekao mudrost državnika i shvatio pogreške koje su dovele do pobjede desnice u Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Beus Richemberg, saborski zastupnik GLAS-a i bivši HNS-ovac, obrušio se na Zorana Milanovića, poručivši mu da nije stekao mudrost državnika, shvatio pogreške i da ne bi bio uspješan predsjednik države.

Intervju koji je Zoran Milanović dao Novoj TV u utorak izazvao je brojne reakcije, pa tako i onu Gorana Beusa Richemberga koji je ustvrdio kako mu je Milanović "daleko ispod očekivanja".

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Fraza da 'treba čuvati vlastiti interes, a ne slušati Bruxelles', koju Milanović sada koristi kao svoj credo, zapravo je floskula bez sadržaja jer pokriva uglavnom nečinjenje, očuvanje statusa quo, izostanak vlastite odgovornosti ili opću kritiku vlasti", ističe Richemberg.

Zoran Milanović u intervjuu je rekao kako zasad nema ambicije ići u utrku za predsjednika države, a Richemberg smatra "da Milanović doista nije netko na koga treba staviti karte u potrazi za novim i boljim predsjednikom Republike".

"On još uvijek nije stekao mudrost državnika i shvatio pogreške koje su dovele do pobjede desnice u Hrvatskoj. On naprosto nije prototip političara koji bi uspješno obavljao funkciju predsjednika države prema ustavnim ovlastima koje su toj dužnosti dodijeljene. Štoviše, mislim da bi samo generirao nove konflikte i da ne bi producirao bolja rješenja", naglašava zastupnik GLAS-a.

Njegov post na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Odgledao Bagin razgovor s Milanovićem. Razumijem one kojima nedostaje na političkoj sceni netko tko ima takav gard i pristup, osobito u okolnostima koje generiraju oni koji danas vode državu. Ponajprije razumijem socijaldemokrate koji su nesretni zbog izostanka uspjeha vlastite stranke. Ali meni to nije to. Meni je to daleko ispod očekivanja. Fraza da 'treba čuvati vlastiti interes a ne slušati Bruxelles', koju Milanović sada koristi kao svoj credo, zapravo je floskula bez sadržaja jer pokriva uglavnom nečinjenje, očuvanje status quoa, izostanak vlastite odgovornosti ili opću kritiku vlasti. Izvorno je generirana među konzervativcima ali su je jednako zdušno prihvatili i rabe svi opozicionari bez ideje i kreativnosti, uključujući i šoviniste i anarhiste. Posebno je to važna poštapalica onih koji su držali figu u džepu kad se vodio pregovarački proces s EU i kojima nikad nije ni bilo na pameti da se europske stečevine i standardi implementiraju u hrvatsku praksu i koji su i danas vlast. Ali ona je i znak podilaženja onima koji ne razumiju i nije ih ni briga. Rezultat toga licemjerja je naš sunovrat u demokraturu, primitivizam i korupciju na začelju EU kolone.

Milanoviću, obzirom na naše ranije iskustvo s njim, sigurno nije mjesto među takvim političarima i žao mi je što se ne uspijeva izdignuti iznad svoje povremene (auto)destruktivne potrebe da upropasti ono što je dobro učinio. On još uvijek nije stekao mudrost državnika i shvatio pogreške koje su dovele do pobjede desnice u Hrvatskoj. On naprosto nije prototip političara koji bi uspješno obavljao funkciju predsjednika države prema ustavnim ovlastima koje su toj dužnosti dodijeljene. Štoviše, mislim da bi samo generirao nove konflikte i da ne bi producirao bolja rješenja.

Dakle, mislim da Milanović doista nije netko na koga treba staviti karte u potrazi za novim i boljim predsjednikom Republike. On ne može privući većinu glasova birača. Ako krene u tu političku avanturu kao nezavisni kandidat, ne samo da će onemogućiti opoziciju da se okupi oko boljega i uspješnijega kandidata od aktualne predsjednice, nego će omogućiti da Kolinda Grabar Kitarović osvoji još jedan mandat."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene