Trpimir Goluža na sjednici Gradske skupštine
Trpimir Goluža na sjednici Gradske skupštine Foto: gradska skupština, Trpimir Goluža

“Stavio sam masku da se zaštitim od smrada koji se širi iz zagrebačke plinare i Gradske uprave. To je smrad neodgovornosti, pohlepe, ogromnih nenadoknadivih financijskih gubitaka”, rekao je Trpimir Goluža za skupštinskom govornicom noseći plinsku masku.


Zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža rekao je u četvrtak da je stavljanjem plinske maske za govornicom želio upozoriti na "smrad" koji se širi iz Gradske plinare - Opskrba tj. na dug od 400 milijuna kuna, no gradonačelnik Tomislav Tomašević taj je iznos opovrgnuo.

Upozorio je na gubitke u poslovanju Gradska plinare Opskrba i Gradske plinare Distribucija, u kojima je "sve krenulo nizbrdo" zbog pogrešne poslovne politike koju je, kako tvrdi, vodstvo te tvrtke vodilo nakon dolaska nove gradske vlasti.

Tomislav Tomašević Tomašević opleo po Ivici Lovriću: "Meni takvi savjetnici ne trebaju"

“Od lipnja 2021. pa do danas, samo u 10 mjeseci, Opskrba je ostvarila gubitak od 400 milijuna kuna. Tomašević nije kriv, ali je itekako odgovoran za uništavanje Gradske plinare - Opskrba, jer nije na vrijeme detektirao situaciju i smijenio krivce”, ustvrdio je Goluža.

Tomašević: Goluža ne zna i nabada

Tomašević je odbacio Golužine optužbe koji, kako je rekao, ne raspolaže točnim podacima, a dodao je i kako nije istina ni to da nije smijenio odgovorne.

Slika nije dostupna Tomašević otkrio da će povećati broj kućica na Adventu, naveo i razlog

“Podatak o 400 milijuna kuna gubitka je krivi, ja znam detaljan podatak, on ne zna i nabada”, rekao je Tomašević dodavši da će se točan gubitak vidjeti po objavi izvještaja za nekoliko dana.

Podsjetio je kako je štetan ugovor o kupnji plina potpisan drugi dan njegovog mandata i da za njega nije mogao znati, a da je, čim je za to saznao, reagirao i smijenio odgovorne, uključujući direktora Gradske plinare Opskrbe, direktora Sektora trgovine plinom i ostale.

“Kada sam saznao, tada smo djelovali, interna kontrola je gotova, dokumentacija će se proslijediti nadležnima i utvrdit će se odgovornost bivše uprave. To više nije na meni”, poručio je Tomašević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju