Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SABORSKI ODBOR

Odbor za vanjske poslove zaključio: Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita

Aktualno Galerija Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita - 2 Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita - 2 Foto: DNEVNIK.hr Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita - 1 Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sandra Benčić Sandra Benčić Foto: DNEVNIK.hr +0 Frano Matušić Galerija 1/4 >>
Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita. Zaključak je to koji je donesen na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za vanjske poslove, a koji je na sebe preuzeo zadaću praćenja provedbe sankcija Rusiji i Bjelorusiji. Vjeruju da je moguće spriječiti prijenos vlasništva šeiku Saifu Alketbiju jer postoje indicije da je riječ o paravanu kojim su se željele zaobići sankcije.

Saborski odbor za vanjske poslove zadužen da prati sankcije Rusiji i Bjelorusiji  na svojoj je sjednici zaključio kako transakcija prodaje Fortenove nije zakonita. 

"Mi smo obavijestili naše partnere da je riječ o nezakonitoj transakciji i očekujemo da transakcija ne bude izvršena na način da se prenese vlasništvo. Jer ono što je nama poznato da transakcija nije provedena na način da je bilo kakva isplata išla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prema Rusiji nego da je cijela transakcija provedena u Rusiji odnosno u Moskvi", rekao je državni tajnik Frano Matušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najavljene značajne investicije Cibonin toranj u Zagrebu ima novog vlasnika

Pročitajte i ovo Ante Nobilo Za DNEVNIK NOVE TV "On je šokiran": Arapski investitor angažirao Antu Nobila za odvjetnika. Otkrivamo kako će se voditi pravna bitka

Saborska zastupnica zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić nazvala je događaje nastavkon ruskog utjecaja u kompaniji.

Transakcija prodaje Fortenove nije zakonita - 2 Sandra Benčić (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sigurno nije u interesu Republike Hrvatske da se na taj način zapravo nastavi Ruski utjecaj u Fortenovi i mi se nadamo evo da i sa svime onime što je napravljeno do sada od strane Ministarstva vanjskih poslova i prema Nizozemskoj da neće doći do potvrde niti te transakcije niti prijenosa vlasništva", rekla je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene