Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Zlata Hrvoj-Šipek navodno redovito dolazi u Banske dvore na brifing premijeru. Za DNEVNIK.hr to iz Banskih dvora opovrgavaju.


"Radi se o neistinama. Nije točno da su se premijer i glavna državna odvjetnica sastajali oko izvida DORH-a vezano uz Ivana Paladinu, niti je točan zlonamjeran navod da glavna državna odvjetnica redovito brifira premijera o tajnim izvidima", komentirali su za DNEVNIK.hr iz Vlade današnji tekst u Nacionalu u kojem se navodi kako Zlata Hrvoj-Šipek Andreja Plenkovića redovito brifira o radu DORH-a.

Vezani članci Zlata Hrvoj Šipek "Ostavite nas na miru": Hrvoj Šipek tvrdi da nije premijer taj koji vrši pritisak na DORH Andrej Plenković Plenković na otvaranju pravosudne konferencije: "DORH, USKOK i hrvatski sudovi u svom su radu neovisni"

"Ako postoji 'navodni utjecaj' na DORH i izvide koji se provode, kako onda nisu npr. spriječeni postupci protiv bivših ministara Horvata, Aladrovića i Miloševića, kao i ranija uhićenja dužnosnika pred izbore za Hrvatski sabor 2020.?", pitaju se iz Vlade te dodaju kako su DORH, USKOK i sudovi u svojem radu samostalni, neovisni i lišeni bilo kakvog političkog pritiska ove Vlade.

"Suradnja i komunikacija s DORH-om odvija se o temama u kojima DORH i Vlada trebaju surađivati: arbitraže, zastupanje interesa RH pred sudovima od strane DORH-a, državna imovina te zakonski i proračunski okvir DORH-a", zaključuju u Banskim dvorima.

Nacional je danas objavio da Zlata Hrvoj-Šipek redovno, barem jednom mjesečno dolazi u Banske dvore, a ti susreti nisu nigdje zabilježeni.

Plenković se, doznaje Nacional iz dva neovisna izvora, informirao i o izvidima koje DORH provodi nad ministrom Ivanom Paladinom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju