Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krstičević koji je na nedavnim parlamentarnim izborima ušao u Hrvatski sabor kao drugi na listi koalicije HDZ-a i HGS-a u 10. izbornoj jedinici, izvjestio je kako je odlučio odustati od angažmana u Saboru, ali će i dalje ostati član HDZ-a.


Zamrznuo sam svoj zastupnički mandat u Hrvatskom saboru i o toj sam odluci upoznao nazočne na večerašnjem sastanku u županijskom splitsko-dalmatinskom HDZ-u kojem je nazočio i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, izjavio je večeras za Hinu general Krstičević.

'Ja sam se angažirao u predizbornoj kampanji kao kandidat HDZ-a kako bih pomogao stranci u teškoj situaciji u kojoj se ona našla. Pomogao sam onoliko kolike su bile moje mogućnosti, a sada se vraćam poslu u tvrtki koji sam radio prije predizborne kampanje', rekao je Krstičević. Ističe kako njegovo odustajanje od zastupničkog mandata u Saboru 'nije nikakav problem niti treba praviti problem'.

Istaknuo je kako je o svojoj odluci prije nekoliko dana izvjestio i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor. 'Predsjednica Kosor mi je rekla kako bi voljela da kao HDZ-ov zastupnik djelujem u Hrvatskom saboru ali da razumije moju odluku o odustajanju od zastupničkog mandata', kazao je general Krstičević.

Dodao je kako će umjesto njega u Hrvatski sabor vjerojatno ići Ante Babić, koji je bio 6. na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici, gdje je ta stranka u koaliciji s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma osvojila pet mandata. (Hina)

Vezani članci Kreši Beljaku pauk umalo odveo automobil Kreši Beljaku pauk umalo odnio automobil... "Malo sam se dulje zadržao" Članovi vladajuće koalicije i nacionalnih manjina dolaze u Banske dvore - 3 Bilek nakon sastanka vladajuće koalicije: "Manjine će glasati po svojoj savjesti. Potpora koaliciji nije upitna"