Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje član HDZ-a

General Krstičević zamrznuo mandat u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krstičević koji je na nedavnim parlamentarnim izborima ušao u Hrvatski sabor kao drugi na listi koalicije HDZ-a i HGS-a u 10. izbornoj jedinici, izvjestio je kako je odlučio odustati od angažmana u Saboru, ali će i dalje ostati član HDZ-a.

Zamrznuo sam svoj zastupnički mandat u Hrvatskom saboru i o toj sam odluci upoznao nazočne na večerašnjem sastanku u županijskom splitsko-dalmatinskom HDZ-u kojem je nazočio i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, izjavio je večeras za Hinu general Krstičević.

'Ja sam se angažirao u predizbornoj kampanji kao kandidat HDZ-a kako bih pomogao stranci u teškoj situaciji u kojoj se ona našla. Pomogao sam onoliko kolike su bile moje mogućnosti, a sada se vraćam poslu u tvrtki koji sam radio prije predizborne kampanje', rekao je Krstičević. Ističe kako njegovo odustajanje od zastupničkog mandata u Saboru 'nije nikakav problem niti treba praviti problem'.

Istaknuo je kako je o svojoj odluci prije nekoliko dana izvjestio i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor. 'Predsjednica Kosor mi je rekla kako bi voljela da kao HDZ-ov zastupnik djelujem u Hrvatskom saboru ali da razumije moju odluku o odustajanju od zastupničkog mandata', kazao je general Krstičević.

Dodao je kako će umjesto njega u Hrvatski sabor vjerojatno ići Ante Babić, koji je bio 6. na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici, gdje je ta stranka u koaliciji s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma osvojila pet mandata. (Hina)

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene