Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja poruka iz Haaga prije presude

'General Gotovina je smiren i cool, čudi se pesimizmu u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan prije prvostupanjske haške presude general Ante Gotovina je smiren, rekao je njegov odvjetnik Luka MIšetić za Dnevnik Nove TV.

'General Gotovina je vrlo smiren, cool i jednostavno nije uopće nervozan što me malo čudilo, no danas je onakav kakv je bio u zadnjih 5 godina', rekao je njegov odvjetnik Luka Mišetić

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišetić: Tužiteljstvo nije osporilo naše argumente Slika nije dostupna Mišetić: 'Martićeva presuda potvrđuje Miloševićev zločinački pothvat'

>> VIDEO: Mimohod tisuću i pol branitelja kao potpora generalima

'Vrlo je optimističan, kao i svi mi iz odvjetničkog tima, pomalo se čudi pesimističnoj atmosferi u Hrvatskoj, ali on očekuje da ćemo i mi i on i svi u Hrvatskoj imati razloga biti sretni i veseli', dodao je Gotovinin odvjetnik.

Mišetić je optimizam za presudu objasnio srećom da su bili u sudnici sa sucem Alphonsom Orijem i cijelim sudskim vijećem. 'Sudac Orie je u zadnjem takvom slučaju oslobodio dva od tri optuženika uključujući i predsjednika vlade Kosova. Pokazao je koliko činjenice, dokazi i zakon naređuju, ako se pokaže da je osoba pred njim nevina, naravno, da će pokazati i takvu predsudu. Na njega ne utječe politika', rekao je Mišetić i dodao da se podrazumijeva da je jedina praveda presuda ona oslobađajuća.

Oslobađajuću presudu očekuje i odvjetnik generala Markača, Goran Mikuličić. Podsjetimo, Mikuličić je jučer u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio da je Markač vrlo racionalan čovjek koji je svjestan okolnosti unutar kojih se odvijalo ovo suđenje, te okolnosti u kojima se donosi odluka. 'No, on apsolutno vjeruje da je obrana uspjela tijekom suđenja dokazati njegovu nevinost', rekao je Mikuličić.

Mikuličić je komentirao i postupak nakon nakon prvostupanjske presude. 'Bez obzira kakva presuda bila sigurno slijedi žalbeni postupak. Tu ima dosta postupaka s različitim rokovima. Svi ti procesi skupa mogu trajati oko 5 i pol mjeseci, nakon proglašenja presude treba proći toliko vremena da bi se žalba uopće raspravljala', rekao je o dodao. Obzirom na sve rokove i žalbeni postupak za očekivati je da bi drugostupanjska presuda mogla uslijediti oko dvije i pol godine nakon prvostupanjske, zaključio je Mikuličić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene