Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crvene i žute...

Otkud sve te fotelje po gradu?! Već danima netko postavlja naslonjače s prekriženom riječju Fendi na ''znakovitim'' mjestima

Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 1
Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 1 Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 1 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 5 Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 5 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 4 Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 4 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 3 Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Misteriozne afere ispred Jabuke i kina Europe - 2 Galerija 1/7 >>
Već danima se fotelje s prekriženim naslovom Fendi pojavljuju na raznim lokacijama u Zagrebu. Uglavnom na onima za koje se vežu gradonačelnikove afere. Prvo su se pojavile žute, a sada i crvene.

Ispred Žičare, kraj fontana, u blizini Muzičke akademije. Preko vikenda se u Zagrebu pojavilo nekoliko žutih fotelja koje bi, čini se, mogle biti namijenjene upravo gradonačelniku Bandiću. Sada su postavljene i crvene. 

Na njima je prekriženo Fendi. Prije nekoliko mjeseci iscurio je iskaz USKOK-u arhitekta Ante Vrbana, koji je opremio Bandićev stan u Bužanovoj ulici. U iskazu stoji kako je gradonačelnik stan opremio skupocjenim namještajem, kuhinjom Schiffini, vrijednom 50.000 eura, Fendijevim stolovima, sofama, naslonjačima. Čak i pas Rudi spava na Fendijevoj dekici. No na foteljama navodno nema etiketa. Dario Juričan zbog svega je Bandića prozvao Rezačem etiketa. Milan Bandić ima plaću 18.000 kuna, a supruga mu je nezaposlena. 

U redakciju su nam u ponedjeljak stigle fotografije crvenih naslonjača ispred kina Europa i kod Jabuke.  

Kino je Bandić u travnju dao na korištenje Kulturno-informativnom centru, nakon što je prošle godine iz tog istog prostora nakon isteka desetogodišnjeg ugovora izbačen zakupnik Zagreb film festival jer je zgradi potrebna renovacija. Iako renovacija nije učinjena, prostor sada ipak besplatno može koristiti Kulturno-informativni centar.

Pročitajte i ovo Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 4 Sedam sati filma Tajna snimka razotkrila korupciju u slučaju žičare, akteri sve svalili na jednoga iz svojih redova: "Snimka nije moja, svi su uključeni u to“

Pročitajte i ovo Vladimir Gruborović za Provjereno ODGOVARA NA OPTUŽBE Posebni Bandićev savjetnik Gruborović ekskluzivno za Provjereno: ''Nisam autor filma, a arhitektica posao nije dobila preko ljubavne veze“

U rujnu ove godine deložiran je i klub Jabuka. Nakon što su se mnogi pobunili, javili su se iz Grada i rekli da nemaju namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti.

Iako se još ne zna tko postavlja fotelje po gradu, sigurno je da će Bandić na idućim lokalnim izborima tražiti novi mandat. Oporba se svađa tko bi mu se trebao suprotstaviti, Davor Bernardić kaže da ne vidi zašto to ne bi bio i Gordan Maras, a Bandić dotle neumorno radi. Kako doznajemo, Bandić je u posljednje vrijeme obišao sve mjesne odbore. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene