U Zagrebu je danas deložiran kultni zagrebačkog klub Jabuka, koji je bio jedno od najpopularnijih okupljališta u gradu, i to od davne 1968. godine.

Galerija


Općinski građanski sud u Zagrebu 15. rujna ove godine donio je rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad Glazbeno-scenskim klubom Jabuka, inače najstarijim zagrebačkim klubom.

Provedba je prema rješenju bila određena za danas u 10 sati, a iako su se iz kluba nadali kako do toga neće doći i poduzeli su sve što je u njihovoj moći da to spriječe, kultni je klub danas zatvorio svoja vrata i deložacija je izvršena.

Ispred kluba stigla je policija, postavila zaštitne ograde i traku, a tamo je je bio i glazbeni mendžer Tomica Petrović, najpoznatiji po suradnji sa Severinom te jedan od bivših voditelja koji je organizirao koncerte i s bivšim suradnikom Pavlom Podolskim pokrenuo diskografsku kuću Jabukaton, koja je izdala albume Hladnog piva, Majki, Pips Chips & Videoclipsa te Haustora

Na deložaciju je stigao i filmski redatelj Dario Juričan, koji je pozirao ispred velike karikature štakora.

Klub Jabuka otvoren je 1968. godine, kultni je status dobio tijekom 80-ih kada je postao popularno okupljalište underground scene. Svojim je programima i koncertima privlačio publiku različitih uzrasta, a u njemu su se okupljali i brojni poznati. Koliko su ga građani grada Zagreba voljeli, svjedočio je i nedavni prosvjed održan protiv zatvaranja kluba u kojem su mnogi doživjeli neke od najljepših uspomena za cijeli život.

Saznala da joj suprug ima drugu ženu i dvoje djece, vješto je vodio dvostruki obiteljski život!