Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Gabrijele Kišiček

Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Aktualno Galerija Gabrijela Kišiček - 1 Gabrijela Kišiček - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gabrijela Kišiček - 2 Gabrijela Kišiček - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gabrijela Kišiček - 3 Gabrijela Kišiček - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gabrijela Kišiček - 4 Galerija 1/4 >>
Gabrijela Kišiček je komentirala načine komunikacije Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića.

Predsjednik Zoran Milanović najavom Treće republike želi prebaciti politički fokus na ono zbog čega država i institucije postoje – građana te njihovih potreba. Za to, pak, treba dosta novca.

"Hrvatskoj će trebati u prvoj godini jedno 750 milijuna eura da napravi prvi korak u tom peglanju neravnoteža. Hrana, na primjer, na koju ljudi s nižim prihodima troše najveći dio svojih primanja, je poskupila i to puno", rekao je.

Pročitajte i ovo Tomislav Ramljak - 2 Amber Alert Sustav hitnog obavještavanja o nestalom djetetu u Hrvatskoj ne postoji, struka upozorava: "Zaista pozivam, ne čekajmo tragičnu priču!"

Drugim riječima, neke će se trebati snažnije oporezivati, a zna i koga.

"Imamo ogromne profite firmi zadnjih osam godina. Rasli su 80 posto, proračun države 46 posto, a plaće samo 20 posto. Dakle, negdje taj novac bježi. /blic/ Korporacije zarađuju puno više nego što daju radnicima", istaknuo je.

Gabrijela Kišiček o Milanoviću i Plenkoviću

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček u Dnevniku Nove TV je komentirala način komunikacije Andreja Plenkovića te se osvrnula na njegovu taktiku izbjegavanja odgovora na pitanja koja mu ne odgovaraju.

"Ta je taktika inače karakteristična za premijera. Poznato je da bi on rado birao koje su teme bitne, a koje nebitne. Možda bi htio i da mu njegova PR služba postavlja pitanja na koja će s lakoćom odgovoriti", rekla je.

"Međutim, to nije fer prema biračima koji imaju pravo znati odgovore na pitanja koja ih zanimaju, odgovore koje ih muče, pogotovo u predizborno vrijeme. Tako da ta taktika u ovom trenutku ne može biti uspješna jer stvara dojam skrivanja i muljanja, a sve će to negativno utjecati na percepciju samoga premijera", dodala je.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Kišiček se osvrnula i na način komunikacije predsjednika Zorana Milanovića koji se, smatra, posljednjih dana primirio u izričaju.

"Mogli smo primijetiti da je nešto mirniji, ali više u nastupu i izvedbi, nego u izboru riječi. On i dalje poseže na nekim nižim stilom i rječnikom koji je manje primjeren javnom diskursu, pogotovo poziciji predsjednika. Vjerojatno jer procijenio da taj nekontrolirani izljev gnjeva, ta pretjerana emotivna angažiranost, stvaraju dojam da sam sebe ne može kontrolirati. Ako ne može sam sebe kontrolirati, kako će išta drugo? Dakle, nedostatak samokontrole je jedna loša osobina za vođu države", pojasnila je.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Također je otkrila tko bi pobijedio u sučeljavanju Plenkovića i Milanovića.

"To bi bila tijesna borba i napeto bi to bilo gledati jer i jedan i drugi imaju svojih retoričkih prednosti koji se sviđaju određenim profilima birača. Međutim, ja vjerujem da bi pobijedio onaj tko bi suprotnu stranu uspio toliko isprovocirati da ju izbaci iz takta i navede ju na emotivne reakcije. Tko ne može staloženo i racionalno polemizirati, ne može ni voditi državu", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene