Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hoće li se vratiti?

FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora

Ivan Bulj
Ivan Bulj Duje Klaric/Cropix
Aktualno Galerija Ivan Bulj Ivan Bulj Foto: Duje Klaric/Cropix Kuća Ivana Bulja Kuća Ivana Bulja Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell Kuća Ivana Bulja Kuća Ivana Bulja Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell Ivan Bulj Ivan Bulj Foto: Paun Paunovic/Cropix +3 Ivan Bulj - 5 Galerija 1/8 >>
Kuća Ivana Bulja u mjestu Suhač kod Sinja stoji napuštena i prazna, nitko u nju ne zalazi otkad je Bulj 2002. završio u zatvoru. U travnju izlazi na slobodu, a svi se pitaju hoće li se vratiti u mjesto u kojem je svirepo ubio tada 17-godišnju Anđelu Bešlić.

Ivan Bulj svirepo je ubio 17-godišnju susjedu Anđelu Bešlić 3. ožujka 2002. godine, zbog čega je osuđen na 22 godine zatvora. Na slobodu izlazi 10. travnja, a veliko je pitanje hoće li se vratiti u svoj rodni kraj. 

Anđelin otac u razgovoru za DNEVNIK.hr rekao je kako ne vjeruje da će se Bulj vratiti živjeti u Sinj te da se zna gdje provodi slobodne vikende. 

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Njegova supruga i djeca odmah nakon što se ispostavilo da je on ubojica napustili su Sinj. Otad njihova kuća u Suhaču stoji prazna, a u ove 22 godine je i propala. Na napuštenoj kući više nema ni prozorskih okna, već samo zjape rupe u fasadi. Dvorište i prilazni put zarasli su u šikaru i žbunje. 

Anđela Bešlić u noći 3. ožujka 2002. vraćala se pješice s koncerta. Nekoliko stotina metara od kuće presreo ju je Ivan Bulj i povezao, ali ne prema kući, već je skrenuo s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo, gdje ju je ubio tupim predmetom.

Anđelino tijelo bacio je u jamu samo 500-tinjak metara od kuće i prekrio suhim granjem, a mjesec dana kasnije pronašao ju je prolaznik koji je šetao psa. 

Pročitajte i ovo Nasilje u školi, ilustracija Priveden je Tukao ju je mjesecima, a kad se pristala naći s njim na kavi, uslijedio je najveći horor

Bulj se na kraju sam predao policiji nakon što je shvatio da privatna istraga  Anđelina oca vodi do njega. Optužba ga je teretila i da silovao nesretnu djevojku, no za to nije osuđen zbog nedostatka dokaza. Jedini materijalni dokaz koji je pronađen mjesecima nakon ubojstva jest dlaka izuzeta iz Buljeva automobila.

Na Županijskom sudu u Splitu osuđen je za teško ubojstvo maloljetne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud potom je kaznu smanjio na 22 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene