Šetači na pulskoj Valelungi ostali su nemalo iznenađeni ugledavši čudan prizor.


Nekoliko stotina, živih i uginulih riba dugačkih oko 1,5 metra nasukalo se na samu obalu, a pojavile su se teorije da je uzrok tome potres koji je zatresao Dalmaciju. No, iznenađenje nije bilo samo u velikom broju nasukanih riba, već su Puljani i pokušali odgonetnuti o kojoj vrsti ribe je riječ. Biolog Neven Iveša rekao je za Glas Istre da bi se moglo raditi o ribi mač, čiji je naziv na latinskom Trahipterus trahypterus.

Vezani članci Otvorenje 66. Pula Film Festivala (Foto: Duško Marušić/Pixsell) Napokon prikazan film o generalu Gotovini, premijera kasnila dva sata pa se publika razbjesnila Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Murganić o smrti djevojčice: "Centar je duboko ušao u tu obitelj, stručnjaci će odlučiti o kompetencijama roditelja"

>> U Jadranu ulovili dosad nezabilježenu vrstu ribe!

'Ta riba živi u morima cijeloga svijeta, ali i u Jadranu premda na ovom području nije osobito česta. Mač srebrnjak je mezopelagična riba što znači živi na dubini od 200 do 500 pa i više metara i iznimno rijetko dolazi na površinu. Kada je u potrazi za hranom ta riba dođe u plićak potpuno je dezorijentirana i lako se nasuka. Po njegovim riječima ta je riba ukusna za jelo, a najčešće se konzumira na Siciliji. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook